Image default
Actualitate

USR dorește prețuri mai mari la gaze

Cristina Prună, USR dorește creșterea rapidă a prețului gazelor naturale. Femeia susține că acest lucru va aduce mai mulți bani la bugetul de stat.

„Dacă în perioada următoare Guvernul va alege să nu liberalizeze prețul gazelor naturale și va aplica aceeași rețetă a prețului plafonat din motive preponderent electorale, există riscul să ne trezim cu un declin accentuat al producției interne. Acest lucru se va traduce în taxe mai puține la bugetul statului care se bazează într-o măsură considerabilă pe veniturile obținute din taxarea producției de gaze naturale și din dividendele încasate de la companiile din energie.” arată deputata într-un articol pe care l-a scris în Contributors.ro.

Cristina Prună semnalează că producția de gaze a României a scăzut cu 4% în primul trimestru din acest an. Deși este evident că scăderea s-a produs pe fondul crizei COVID 19, USR-ista susține că prețurile prea mici sunt cauza.

„Eliminarea prețului plafonat al gazelor naturale, începând cu 1 iulie, înseamnă primul pas concret pe care România îl poate face pentru a stimula investițiile private în sectorul energetic. Am putea astfel spera că, începând cu 2021, vom recupera, timid, pierderile economice din acest an.” subliniază Cristina Prună.

Ea nu uită să arunce o săgeată spre PNL și guvern. „Evident, acest lucru trebuie acompaniat de ajutoare clar definite pentru consumatorii vulnerabili. Adică cei care au dificultăți în a-și plăti factura la energie. Momentan, aceasta este piesa lipsă din puzzle, pe care guvernul PNL întârzie să o pună pe masă.” spune deputata USR. Nu știm dacă este o poziție a Cristinei Prună sau USR dorește creșterea prețului la gaze ca partid.

Related posts

Nu intrăm din nou în carantină și starea de urgență, spune Ludovic Orban

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment