Punctajul lui Bode, sau strategia de apărare folosită de ministrul de interne în dezbaterile televizate ori atacurile politice, ar fi fost scris de un profesor, fost angajat al Serviciului Român de Informații. Este un plan, pe puncte, în care ministrul de interne poate răspunde la atacurile venite pe tema acuzațiilor de plagiat în lucrarea de doctorat.

Punctajul lui Bode ar fi fost scris de un profesor de la Universitatea Babeș-Bolyai, fost angajat al Serviciului Român de Informații, „Iulian F. Popa”. Coincidență sau nu, la facultatea în care și-a obținut Lucian Bode titlul de doctor predă un profesor cu numele Iulian-Florentin Popa, al cărui CV arată că a fost și cadru asociat la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”. Dezvăluirile au fost făcute marți seara într-o emisiune B1TV.

Sunt mulți Iuliani F. Popa în țara asta, unul dintre ei, de exemplu, predă la Facultatea de Studii Internaționale și Istorie Comparată la Universitatea Babeș-Bolyai, acolo unde și-a obținut titlul de doctor domnul Bode (…). Întâmplător, același Iulian F. Popa de la facultatea și universitatea unde și-a obținut domnul Bode titlul de doctor a fost și cadru asociat la Serviciul Român de Informații, Academia de Informații «Mihai Viteazul»”, a spus realizatorul Răzvan Zamfir în ediția de marți seară a emisiunii „Bună, România!”.

Îți dai seama că o fi sunat domnul Iulian F., `gata, nu, că m-am enervat, am urmărit ce au putut să facă acești nenorociți, m-am apucat și am scris`. Într-o seară, pe fond nervos, urmărind la televizor ce se întâmplă, un domn Iulian F. Popa, întâmplător poate sau nu de la SRI, de la Babeș-Bolyai ș.a.m.d., s-a apucat să îi scrie punctajul domnului Bode”, a adăugat Radu Buzăianu.

Vreau să știu și eu, un fost sau actual angajat SRI, în cadrul UM 0418, zisă și Academia Națională de Informații, scrie punctajul pentru un ministru al Internelor? E membru PNL sau… ? Noi întrebăm că poate e o coincidență de nume, că poate sunt miliarde de Iuliani F. Popa și, întâmplător, noi am descoperit un document scris de un Iulian F. Popa care n-are nicio legătură cu acel Iulian F. Popa de la Universitatea Babeș-Bolyai, fix facultatea de unde și-a luat el titlul de doctor”, a continuat Răzvan Zamfir.

Punctajul lui Bode – strategia de apărare antiplagiat

Punctajul pentru apărarea lui Lucian Bode pornește de la „mesajul principal” că teza ar fi parcurs „absolut toate etapele premergătoare și a trecut cu succes prin toate filtrele de verificare”, precum și că „USR face un joc politic și dezinformează cu bună știință”.

Totul este în regulă, autorul a citat și utilizat surse academice”, se mai arată în „mesajul principal” al punctajului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *