firea 1 jpg

Președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis, marți, un mesaj pe Facebook după decizia Coaliției de a rupe alianța PSD-PNL în Capitală și de a merge cu candidați separați pentru Primăria București. „Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă”, a scris liderul PSD.

În mesajul său, liderul PSD îi mulțumește medicului Cîrstoiu, pe care coaliția a decis să îl retragă din competiție și transmite că Firea este „cea mai bună alegere.”. Marcel Ciolacu mai spune că „de astăzi, dansul în doi s-a terminat”, referindu-se probabil la sondajele de opinie în care cei doi candiadați, Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan îți împărțeau primele poziții, în timp ce medicul Cîrstoiu se afla la o distanță considerabilă de primele două locuri. „Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția #corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență și circ! Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București! Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă. Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă. De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a scris Ciolacu. Coaliţia a decis luni seara să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice. Coaliţia a discutat situaţia candidatului la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, iar după lungi discuţii a ajuns la soluţia candidaturilor separate.

Marți, a reacționat și președintele Klaus Iohnnis, din Coreea de Sud. Acesta spune că decizia Coaliţiei de a retrage candidatura lui Cătălin Cîrstoiu şi a veni cu candidaţi separaţi la Primăria Capitalei în mod cert „nu este un mare succes al Coaliţiei”, dar important este ca această soluţie de candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la lupte electorale în interiorul Coaliţiei care s-ar reflecta negativ asupra activităţii Guvernului.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *