Ciolacu vrea să coboare inflația sub 5% și amintește de 200 de miliarde datorii făcute de Cîțu: „A fost o nenorocire pentru România acest cetățean”
Ciolacu vrea să coboare inflația sub 5% și amintește de 200 de miliarde datorii făcute de Cîțu: „A fost o nenorocire pentru România acest cetățean”

Premierul Ciolacu își propune să aducă inflația la valoarea de 5%, și crede că asta va fi posibilă până la finalul anului. Prim-ministrul Nicolae Ciucă, liderul PSD, a declarat că inflația va continua să scadă și va ajunge sub 5% în 2024. În luna decembrie a anului trecut, arata inflației a fost de la un nivel de 7,5% iar economiștii BNR avansează cifra de 4,8% la finalul anului 2024.

„Cu certitudine, până la sfârșitul anului, vom avea o inflație sub 5%. Vreți să vă reamintesc ce inflație am preluat ca prim-ministru, cu două cifre? Am adus-o într-o zonă rezonabilă și va continua să scadă” a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, potrivit B1TV.

Dacă nu intra Partidul Social Democrat la guvernare și nu veneam cu plafonarea la energie, am fi avut o inflație de 30%. Asta au spus specialiștii”, a continuat Marcel Ciolacu.

„Ne vom încadra în deficit”

Întrebat despre situația deficitului bugetar, liderul PSD a răspuns: „În ianuarie întotdeauna avem această discuție. Anul trecut, după ce ne-am încadrat în deficitul pe care vi l-am anunțat de când am preluat mandatul de prim-ministru, cu toate că era 6,8, am depășit acel moment. Acum mă întrebați ce se întâmplă în decembrie. Ne vom încadra în deficit”.

Deficitul în acest moment nu e depășit pe consum. El este pe investiții și veți vedea că aceste investiții se vor întoarce în economie și se vor regăsi în taxe și impozite. Toate țările dezvoltate au făcut acest lucru. Am avut ghinionul și eu, și domnul Nicolae Ciucă să plecăm de la un deficit de 9,2%, de la o datorie publică de peste 50%, de la 37%, și de la un deficit de 9,2, pornit de la 2,7. Cu datorii de 200 de miliarde făcute de domnul Cîțu. A fost o nenorocire pentru România acest cetățean”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *