Marcel Ciolacu îl dă afară pe directorul Poștei, dacă greva poștașilor va întârzia plata pensiilor. Cel puțin așa a spus premierul atunci când a comentat situația protestului de la Poșta Română, aflat în a doua zi.

„Domnul director va pleca” dacă „nu ajung pensiile la destinație din cauza unei greve” a spus premierul Ciolacu marți, potrivit B1TV.

Marcel Ciolacu a spus că a avut discuții atât cu ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, cât și cu directorul Poștei în privința acestei situații.

Am avut o discuție cu domnul ministru și aseară. Am avut o discuție și cu directorul. Eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid. În cazul în care – Doamne ferește! – nu ajung pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”, a declarat Marcel Ciolacu la sediul PSD.

În același timp, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a vorbit despre rezultatele negocierilor cu sindicaliștii Poștei.

Am ajuns pe o formă finală a contractului colectiv de muncă. În momentul de față, încă sunt dezbateri la nivelul sindicatelor pentru a agrea cu toți colegii din țară această formă pe care am propus-o. În același timp, am ajuns cu o propunere agreată la nivel verbal cu două creșteri în cursul anului 2024, una la 1 iulie și una la 1 septembrie, într-un cuantum mediu de 350 – 370 de lei net. În această formă, vorbim despre aproape ceea ce au solicitat sindicaliștii, cu o zonă în care se strânge cureaua la nivel de cheltuieli și compania poate să susțină o astfel de creștere”, a declarat ministrul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *