ciprian ciucu

Căldura în București ar putea să lipsească în această iarnă, se teme primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care este îngrijorat de faptul că Elcen, furnizorul companiei municipale Termoenergetica, nu ar avea un stoc suficient de gaze.

Sunt foarte îngrijorat că la nivelul Elcen nu știu dacă e stocul de gaze acolo unde trebuie să fie, dacă au contracte care să ne treacă iarna”, a spus primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Trecând la partea pozitivă, edilul a anunțat, însă, remedierea problemelor la rețeaua de termoficare din Cartierul Militari, din cauza unei conducte ce nu mai funcționa de 20 ani. „Locuitorii din cartierul Militari vor avea căldură în această iarnă”, a dat asigurări primarul, potrivit PsNews.

„În Militari este un CET privat, privatizat în anii 90, care trebuie să furnizeze agent termic. Anul trecut a avut o problemă pentru că era mai scump gazul decât ce trimitea în țevi, deci plătea mai mult ca să producă căldura decât căldura pe care o vindea și n-a mai livrat, era această imposibilitate economică. Din acest motiv, mi-am dat seama că odată cu privatizarea acestui CET, a dispărut o conductă care era foarte bună și din CET Vest putea să alimenteze nu doar cartierul Militari, ci și Sectorul 1. Am identificat această conductă, am cerut Termoenergetica să facă studiul de fezabilitate pentru că dacă un CET privat nu o să mai poată să pună căldură în cartierul Militari să avem această țeavă de rezervă, ceea ce se întâmplă deja. Practic, acest CET o să rămână în continuare în funcțiune, dar dacă nu o să poată la un moment dat să livreze măcar putem noi – și când spun „noi”, că refer la Primăria Capitalei – să venim și să intervenim. Eu m-am ocupat să știu că nu vor mai fi probleme de acest fel în cartierul Militari” a explicat Ciprian Ciucu situația în sectorul pe care îl conduce în Capitală.

Edilul Sectorului 6 a subliniat însă că se teme pentru situația întregului București, la iarnă.

Îngrijorările mele sunt altele, însă. Sunt foarte îngrijorat că la nivelul Elcen nu știu dacă e stocul de gaze acolo unde trebuie să fie, dacă au contracte care să ne treacă iarna. Am niște semne de întrebare. Trebuie să ne asigurăm că putem trece iarna în acest moment. Sunt îngrijorat”, a mai spus Ciprian Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *