Cîțu, atac la Drulă. Florin Cîțu a răspuns criticilor USR referitor la alocarea bugetară pentru ministerul transporturilor. Reprezentanții USR spun că au cerut 2,9 miliarde de lei și au primit doar 320 de milioane de lei.

Premierul a spus că de la Transporturi ar fi trebuit să ia bani, nu să dea, dacă ar fi ținut cont de execuția bugetară, relatează B1TV.

Cîțu, atac la Drulă. „La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară. (…) Nu a fost prezentat un plan de restructurare pentru CFR Călători. (…) Domnul Drulă trebuie să prezinte execuția bugetară public”, a declarat premierul Florin Cîțu despre ministerul condus de USR-istul Cătălin Drulă.

Premierul a atras atenția că sunt mai multe ministere care au proiecte de investiții cu execuție zero- adică nu au cheltuit deloc sumele puse la dispoziție de Guvern pentru investiții.

Sunt ministere, și voi prezenta acest lucru, unde avem proiecte cu execuție zero la miniștri care au spus ca au avut execuție foarte bună. (…) Ministerele care nu au execuție bună pot să le fie ajustate sumele până la această sumă pe care nu au putut să o cheltuiască. După 6 luni de zile sunt 20 de miliarde care nu au fost cheltuite. Multe sunt la investiții, unele la fonduri europene. Și sunt la toate ministerele. Nu pot să iau în serios propuneri care vin de la minstere de 40 de miliarde când sunt 20 de miliarde necheltuite. Nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii, trebuie să vină cu explicații. Deficitul bugetar trebuie să rămână la 7,16% din PIB”, a declarat Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *