Image default
Actualitate

Claudiu Năsui denunță planurile “specialilor”

Claudiu Năsui denunță planurile “specialilor” într-o postare pe pagina sa de Facebook. “Pensionarii speciali cer impozite în plus, de „solidaritate””, spune deputatul USR .

Institutul pentru Cercetarea Calității Vieții  a ajuns la concluzia că pandemia actuală poate fi învinsă printr-un impozit de “solidaritate”. “Institutul de cercetare a „calității vieții” propune, însă, un nou impozit. Tot sectorul privat trebuie să strângă cureaua. Noul impozit este denumit pompos „de solidaritate” și este pentru veniturile peste 3.200 de lei/lună”, spune Năsui.

Acesta a remarcat că institutul este condus de o persoană care,  pe lângă salariul (8453 lei) și indemnizația de academician (5916 lei), este și beneficiar al unei pensii speciale în valoare de 6189 lei. Astfel, într-o lună, directorul acestui institut câștigă suma deloc neglijabilă de 20.558 lei. “Conducătorul institutului de cercetare a avut în 2017 venituri de la stat de 20.558 lei pe lună: salariu de la institutul cercetării calității vieții, pensia specială și indemnizația de academician.”

Mai mult decât atât, soția directorului institutului lucrează și ea acolo și primește lunar 17.000 lei. Atât venitul directorului cât și cel al soției sale sunt mai mari decât cel al președintelui României.

“Această propunere este cu atât mai incredibilă cu cât deja durerea economică s-a resimțit 100% în mediul privat. La stat totul a continuat exact la fel ca înainte de starea de urgență, fără niciun șomaj tehnic și fără tăierea indemnizaților demnitarilor. În privat, însă, salariile se prăbușesc și numărul de șomeri a sărit de un million”, a completat Năsui.

Pensiile speciale reprezintă o problemă actuală pentru întreaga societate, mai ales în contextul  actualei pandemii. Astfel, Claudiu Năsui denunță planurile “specialilor”. De altfel, cei care îl urmăresc pe deputat, sunt de-a dreptul revoltați de nivelul la care au ajuns aceste pensii, care nu  au legătură cu principiul contributivității.

Leave a Comment