nicolae badalau

Nicolae Bădălău este îngrijorat de redeschiderea școlilor. Acesta spune că: „PSD a atras atenția asupra pericolului pe care l-ar fi reprezentat decizia de redeschidere a școlilor fără o analiză CLARĂ a situației. Ar fi fost un experiment inacceptabil pe copiii noștri!”.

Liderul PSD Giurgiu afirmă că singura posibilitate pentru a redeschide școlile este ca Guvernul să urmeze modelul altor țări europene. Testele prin sondaj, care să arate evoluția gradului de infectare și transmitere a virusului, ar fi fost o soluție.

Bădălău crede că măsurile prevăzute de Ministrul Educației, Monica Anisie erau “fantezii absurde, absolut irelevante și inaplicabile”. Acesta adaugă pe pagina sa de Facebook că varianta utilizării termo-scanerelor era o măsură inutilă, deoarece nu identifică asimptomaticii.

„Reducerea numărului copiilor la 15 în clasă, așa cum propunea Monica Anisie, tot nu rezolva nimic! Chiar și cu măsuri de protecție – inclusiv măști – copiii rămân copii! Nimeni nu-i putea împiedica să se manifeste ca atare – să se îmbulzească, să stea aproape unii de alții, să-și dea jos masca, să pună mâna pe față, pe suprafețele din clasă/școală, să se joace. Distanțarea socială în cazul copiilor din școală era pur și simplu inaplicabilă!”, adaugă acesta.

Ministrul Educației a anunțat ieri noile măsuri cu privire la desfășurarea anului școlar. Astfel, grădinițele, școlile și universitățile nu se vor deschide până în septembrie. Învățământul on-line va continua până la data de 12 iunie. Clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor avea activități de pregătire și consiliere în vederea susținerii Examenelor Naționale, prezența fiind opțională. În acest an nu se vor susține teze.

Cu toate astea, Nicolae Bădălău este îngrijorat și crede că nu trebuie să facem experimente care se pot sfârși grav.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *