Imagini cu OZN-uri au fost desecretizate de armata americană și publicate de presa de peste Ocean. Acestea sunst suprinse de camerele cu infraroșu de la bordul unor avioane de vânătoare și pe fundal se aud discuțiile piloților uimiți de fenomene. Sunt trei astfel de „fenomene aeriene neidentificate”, așa cum sunt catalogate de specialiști.

Înregistrările arată ceea ce par a fi OZN-uri mişcându-se rapid. În două dintre înregistrări pot fi auziţi piloți care îşi exprimă uimirea faţă de cât de rapid se mişcă obiectele.

Forţele aeriene au confirmat veridicitatea acestor înregistrări în luna septembrie a anului trecut.

Înregistrările au fost lansate oficial acum „pentru a clarifica eventualele idei preconcepute ale publicului referitoare la faptul că înregistrările care au circulat sunt reale sau dacă este vorba despre mai mult”, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sue Gough, citat de CNN, potrivit publicației Stiri pe Surse.

„După o analiză riguroasă, departamentul a concluzionat că lansarea autorizată a acestor înregistrări video declasificate nu dezvăluie niciun sistem secret şi nu afectează vreo ulterioară investigaţie a incursiunilor militare în spaţiul aerian”, a adăugat oficialul armatei americane.

În prezent, Forţele aeriene au un ghid oficial de raportare pe care trebuie sa-l urmeze piloții atunci când observă asemenea obiecte.

Înregistrările video – imagini cu OZN -uriau apărut iniţial în perioada decembrie 2017 – martie 2018, lansate de To The Stars Academy of Arts & Sciences, companie cofondată de Tom DeLonge, fost membru al trupei Blink-182, care susţine că studiază informaţii despre fenomene aeriene neidentificate.

În 2017, unul dintre piloţii care a văzut unul dintre obiectele neidentificare în 2004, a declarat pentru CNN că se mişca într-o mod inexplicabil.

„Pe măsură ce m-am apropiat de el… a accelerat rapid spre sud şi a dispărut în mai puţin de două secunde. Era ca o minge de ping pong, lovindu-se de perete”, a povestit David Fravor, fost pilot.

Pentagonul a studiat înregistrări ale unor astfel de întâlniri ca parte a unui program clasificat, lansat la cererea fostului senator Harry Reid din Nevada. Programul a fost lansat în 2007 şi a fost încheiat cinci ani mai târziu, potrivit Pentagonului, după ce a fost considerat că există priorităţi care necesită finanţare.

Luis Elizondo, fost şef al programului clasificat, a declarat pentru CNN în 2017 că, personal, crede „că există dovezi foarte convingătoare că este posibil să nu fim singuri”.

Reid a scris luni pe Twitter că este „bucuros” că Pentagonul a lansat oficial aceste înregistrări, dar că „doar atinge suprafaţa cercetării şi a materialelor disponibile. SUA trebuie să privească serios şi ştiinţific asta şi orice potenţială implicaţie în securitatea naţională”.

Foto ilustrativ: Pixabay

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *