Image default
Actualitate

Clotilde Armand a înființat o comisie pentru medierea conflictelor cu Romprest

Primarul sectorului 1 a convocat, marți, consilierii locali la o ședință de îndată pentru medierea conflictelor cu Romprest.

Practic, noul primar a refuzat să achite facturile trimise de firma care asigură serviciile de salubritate în sectorul 1 al Capitalei. Ulterior, Compania Romprest Service SA a apelat la un executor judecătoresc pentru a recupera sumele respective. Astfel, saptămâna trecută, pe 8 decembrie, primăria sectorului 1 a primit informarea privind declanșarea executării silite.

Soluții pentru rezolvarea problemei gunoiului din  sectorul 1

Clotilde Armand vrea să înființeze o comisie mixtă pentru medierea conflictelor cu Romprest. Membrii acestei comisii ar urma să încerce să rezolve conflictele contractuale dintre sectorul 1 și compania de salubrizare.

Totodată, franțuzoaica a inițiat un proiect de hotărâre privind achiziția de servicii juridice. Este vorba despre consultanță, asistență și/sau reprezentare în litigiile rezultate din derularea raporturilor contractuale cu Romprest.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în şedinţa de marţi, cele două proiecte inițiate de noul primar.

Comisia pentru medierea conflictelor cu Romprest va fi formată din cinci consilieri locali şi funcţionari publici. Este vorba de persoane din cadrul aparatului de specialitate, Poliţiei Locale Sector 1, Direcţiei de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1, ADP Sector 1 şi altor instituţii publice locale şi centrale cu atribuţii în serviciul public de salubrizare, precum şi alţi specialişti numiţi de primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a explicat că a plătit facturile pentru gunoiul menajer, care erau corecte. Pe de altă parte, facturile pentru deşeurile necontrolate, care conţin şi servicii neprestate, nu sunt plătite din luna iulie, a spus primarul.

Related posts

Clotilde Armand și-a preluat biroul de la Primăria Sectorului 1: „Va trebui să fac o dezinsecție”

Andrada Ionescu

Clotilde Armand a pus ochii pe Institutul Levantului. Primărița vrea să transforme în şcoală clădirea 

Andrada Ionescu

Clotilde Armand anunţă că a început auditul la Primăria Sectorului 1: „Vom face public acest raport”

Andrada Ionescu

Leave a Comment