Clotilde Armand: Maia Sandu a scris istorie la Chișinău

Maia Sandu a scris în aceste momente istorie la Chişinău, a declarat luni primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, după anunţarea rezultatelor parţiale ale alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Clotilde Armand: Maia Sandu a scris istorie la Chișinău

„În urmă cu patru ani m-am întâlnit prima dată cu Maia Sandu. Stăteam pe o bancă într-un parc din Chişinău şi discutam amândouă cum putem schimba în bine România şi R. Moldova. Eu reprezentam USR, iar Maia abia a înfiinţat PAS. Apoi, au urmat ani grei de luptă politică, campanii mizerabile prin presa oligarhilor, ameninţări, hărţuiri etc. Dar Maia n-a renunţat. A luptat şi mai tare. Iar în aceste momente a scris istorie la Chişinău. Bravo, Maia!”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Maia Sandu, aleasă președinte al Republicii Moldova. Victorie detașată în fața prorusului Dodon, la peste 15 puncte procentuale

Prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a fost de 52,77%, ceea ce înseamnă că în total s-au prezentat la urne 1.646.626 alegători.

Preşedintele Klaus Iohannis o felicită pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

„Cetăţenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european şi democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare şi apropiere de UE”, a scris Iohannis, luni, pe Twitter.

De asemenea, și premierul Ludovic Orban o felicită pe Maia Sandu pentru victoria obţinută la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, exprimându-şi convingerea că aceasta va fi preşedintele aşteptat de ”oamenii buni care au votat pentru schimbare”.

”O felicit pe Maia Sandu pentru victoria categorică din alegerile prezidenţiale! Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova. Maia a demonstrat că alegerile pot fi câştigate şi cu o campanie onestă şi decentă. Am convingerea că va fi preşedintele aşteptat de oamenii buni care au votat pentru schimbare. Un preşedinte competent şi responsabil care va moderniza ţara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană”, a scris Orban luni pe Facebook

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *