Primăria din Sfântu Gheorghe a atribuit contractul cu privire la executarea lucrărilor de reabilitare pentru clădirea principală copurile A și B și clădirea bibliotecă de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de reabilitarea corpurilor A-B, corpul de legătură și clădirea bibliotecii, modernizarea instalațiilor interioare, exterioare și sistematizarea verticală a curții.

Clădirile sunt clasate ca monument istoric „Fosta Școală Normală de Fete”, la momentul actual Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Actuala școală este structurată pe trei trepte de școlarizare: primar, gimnazial și liceal. Existența acestora face posibilă însușirea și stabilirea unei legături corespunzătoare între ciclurile de dezvoltare și achizițiile acestora pe nivele de cultură.

Ce lucrări se vor realiza în cadrul proiectului

Corpul A reprezintă clădirea principală a școlii, este construită din cărămidă și are 4 niveluri: demiso, parter și 2 etaje. Corpul B este ajustat la volumetria corpului A, având 4 niveluri: parter și 3 etaje. Corpul C este reprezentat de Bibliotecă care are un singur nivel.

Pentru clădirea principală, corpurile A și B se vor executa lucrări de reabilitare exterioară precum: Amenajare acces pentru persoanele cu dizabilități, termoizolarea acoperișului și restaurarea elementelor ornamentale. Se va realiza o cale de acces din exterior printr-o rampă având panta de 8% și lățimea de 1,50 m. La nivelul demisolului  va exista o rampa de acces spre grupul sanitar pentru persoanele cu dizabilități. Tot pentru aceste clădiri se vor executa lucrări de reabilitare interioară precum: realizarea căilor de acces la etaje pentru persoanele cu dizabilități, recondiționarea sau reabilitarea tâmplăriei existente, înlocuirea dușumelei/pardoselii în sălile de clasă, modernizarea grupurilor sanitare și amenajarea acestora și pentru persoanele cu dizabilități, reabilitarea, recompartimentarea și reamenajarea Amfiteatrului. Se vor realiza și lucrări de reabilitare a instalațiilor interioare existente precum: reabilitarea sistemului de încălzire și reabilitarea instalațiilor electrice, a conductelor de apă și canalizare existente.

Pentru Bibliotecă, se vor executa lucrări de reabilitare exterioară precum: amenajarea căilor de acces pentru persoane cu dizabilități, termoizolarea acoperișului și restaurarea elementelor ornamentale. Tot pentru aceasta se vor executa și lucrări de reabilitare interioară precum: recondiționarea/reabilitarea tâmplăriei existente, înlocuirea dușumelei/pardoselii, modernizarea grupurilor sanitare și amenajarea acestora și pentru persoanele cu dizabilități. Se vor realiza și lucrări de reabilitare a instalațiilor interioare existente precum: reabilitarea sistemului de încălzire și reabilitarea instalațiilor electrice, a conductelor de apă și canalizare existente.

Lucrările realizate în cadrul sistematizării verticale constau în: reabilitarea curții, reabilitarea împrejmuirii și a porții de acces și împrejurimii interioare care delimitează incinta de vecinătăți. De asemenea, se vor mai amenaja: un teren de handbal de 1445 mp, un teren de baschet de 558 mp, o pistă de alergare de 340 mp, alei pietonale de 1400 mp, un drum de acces și o parcare de 3468 mp.  

Cine se va ocupa de reabilitare

Contractul a fost atribuit asocierii dintre firmele Baumeister și Constructii Conico. Baumeister este o firmă de apartament din Sfântul Gheorghe. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 26,5 milioane de lei și un profit de 4,4 milioane de lei. Firma are 148 de angajați. Constructii Conico este o firmă tot din Sfântul Gheorghe. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 65,8 milioane de lei și un profit de 8 milioane de lei. Firma are 172 de angajați.

Valoarea totală a contractului este de 13,2 milioane de lei, fără TVA, adică 2,7 milioane de euro, plus TVA. Termenul de execuție al lucrărilor este de 24 de luni. Perioada de garanție a lucrărilor este de 5 ani.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *