Congresul AUR

Congresul AUR are loc duminică la Palatul Parlamentului. Află tot ce trebuie să știi despre alegerile interne de la cel mai important partid de opoziție.

Congresul AUR – lista câștigătoare

Echipa care susține candidatura lui George Simion la președinția AUR este cotată cu aproape toate șansele de a câștiga alegerile. Claudiu Târziu și Sorin Lavric se regăsesc pe lista lui Simion și susțin moțiunea acestuia.

Singura schimbare majoră este la președinția partidului. Până la congres, AUR avea doi copreședinți. După Congres, partidul va avea un președinte în persoana lui George Simion și un președinte al Consiliului Național de Conducere – Claudiu Tîrziu. Congresul AUR va face trecerea la conducerea cu președinte unic.

Sorin Lavric rămâne Președintele Senatului AUR, iar Cristian David rămâne Secretar General al partidului.

Lumea Politică vă prezintă lista de membri ai Biroului Național girată de George Simion, Claudiu Tîrziu și Sorin Lavric la congresul AUR.

 1. George-Nicolae Simion – Președinte
 2. Claudiu-Richard Târziu – Președinte CNC
 3. Sorin Lavric – Președinte Senat AUR
 4. Marius-Dorin Lulea – Prim-vicepreședinte
 5. Cristian David – Secretar General
 6. Daniel-Răzvan Biro – Secretar General-Adjunct
 7. Ramona Lovin – Secretar General-Adjunct
 8. Adrian-George Axinia – Vicepreședinte
 9. Dan Tanasă – Vicepreședinte
 10. Gianina Șerban – Vicepreședinte
 11. Raluca-Elena Amariei – Vicepreședinte
 12. Robert Alecu – Vicepreședinte
 13. Valeriu Munteanu – Vicepreședinte
 14. Ariadna-Elena Cîrligeanu – Membru
 15. Darius Pop – Membru
 16. Diana Enache – Membru
 17. Lucian-Florin Pușcașu – Membru
 18. Raluca-Maria Borta – Membru
 19. Sorin-Titus Muncaciu – Membru
  MEMBRI SUPLEANȚI BNC
 20. Antonio Andrusceac
 21. Ciprian-Titi Stoica
 22. Daniel-Gheorghe Rusu
 23. Dumitrina Mitrea
 24. Georgel Badiu
 25. Adela-Ioana Târziu-Grăjdeanu
 26. Mihai-Bogdan Negoescu
 27. Ringo Dămureanu
 28. Rodica Boancă
 29. Dumitru-Viorel Focșa

Contra-candidat pentru Simion

Deputatul AUR din Constanța, Dănuț Aelenei candidează cu o listă restrânsă de susținători. El nu se declară un adversar al lui George Simion și a declarat că dorește să promoveze democrația în partid la Congresul AUR.

1. Dănuț Aelenei – Președinte 2. Andrei-Emil Dîrlău – Președinte CNC 3. Vasile Sârbu – Președinte Senat 4. Nicolae Roman – Secretar General 5. Ionuț Neagu – Prim-vicepreședinte 6. Alexandru-Șerban Bologa – Vicepreședinte 7. Evdochia Aelenei – Președinte Organizația de Femei 8. Marius-Gabriel Voiculeț – Președinte Organizația de Tineret 9. Andrei Cochior – Președinte Organizația de Pensionari 10. Adrian-Cătălin Popa – Președinte Organizația Diaspora

Congresul AUR – desfășurare

Lucrările la Congresul AUR încep duminică la ora 11:30. Cei doi candidați vor prezenta moțiunile și programul de guvernare.

Ei vor prezenta și echipa alături de care candidează. Votul dat de cei 867 de delegați urmează să fie secret și să aleagă echipa câștigătoare.

Pentru a fi declarat câștigătoare, o moțiune trebuie să obțină peste jumătate din numărul delegaților la Congresul AUR. Deoarece există numai două candidaturi, iar procesul de depunere a candidaturilor s-a încheiat pe 15 martie, va fi un singur tur de scrutin.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *