Cristian Vasilcoiu, apropiat de Lia Olguța Vasilescu, a demisionat
Cristian Vasilcoiu, apropiat de Lia Olguța Vasilescu, a demisionat

Cristian Vasilcoiu, apropiat de primarul Craiovei Lia Olguța Vasilescu, și-a anunțat joi dimineața demisia din funcția de consilier local la Primăria Craiova.

În mod complet surprinzător, demisia vine în ziua următoare celei în care a depus jurământul.

În mesajul postat pe pagina personală de Facebook, Vasilcoiu a ținut să sublineze că nu pleacă la un alt partid. Motivul invocat de aceasta este că nu își poate ajuta alegătorii din funcția pe care a deținut-o. Politicianul și-a cerut scuze pentru gestul său atât celor care l-au ales, cât și primarului Lia Olguța Vasilescu.

Cu această ocazie vă anunț că îmi înaintez demisia din funcția de consilier municipal al Craiovei! Nu trec la PNL, nu trădez! Plec și gata! Îmi cer scuze alegătorilor, dar nu îi pot ajuta doar din funcția asta! Îi cer scuze și Liei-Olguța Vasilescu, îi mulțumesc pentru toate șansele acordate, sincer!”, a scris Cristian Vasilcoiu pe Facebook, joi dimineață, potrivit B1TV.

În ședința de miercuri s-a definitivat componența Consiliului Local Craiova, cu 27 de consilieri, au fost constituite comisiile de specialitate și au fost aleși viceprimarii. Profitând de trecerea lui Dan Diaconu din tabăra PNL în cea a PSD, social-democrații au avut majoritatea pentru a numi cei doi viceprimari ai Craiovei, în speță Aurelia Filip și Daniela Barbu, relatează Gazeta de Sud.

După ședință, Cristian Vasilcoiu le-a mulțumit colegilor consilieri care l-au ales secretar al Comisiei Juridice din CL Craiova. „Mulțumesc colegilor pentru că m-au ales secretar al Comisiei Juridice a Consiliului Municipal Craiova, din care mai fac parte trei reputați profesori universitari de Drept!“, a postat Vasilcoiu.

Recent, Lia Olguța Vasilescu a subliniat că după înfrângerile de la ultimele alegeri, PSD a câștigat pe lângă mandatul de primar și mandate la Consliliul Local și Consiliul Județean.

N-aș spune că suntem înfrânți pentru că noi am reușit să recâștigăm Craiova după ce ultimele două dăți, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale, am pierdut. De data aceasta suntem pe primul loc și la Consiliul Local și la Consiliul Județean. Și la primar, și la președintele Consiliului Județean. Colegul meu Cosmin Vasile este deja cu mandatul în buzunar”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *