Copii din Ucraina au strâns gunoaiele lăsate de brăileni pe malul Dunării, în semn de mulțumire pentru ajutorul primit. Reprezentanții companiei
Copii din Ucraina au strâns gunoaiele lăsate de brăileni pe malul Dunării, în semn de mulțumire pentru ajutorul primit. Reprezentanții companiei Credit: infoBrăila

Copii din Ucraina au strâns gunoaiele lăsate de brăileni pe malul Dunării, în semn de mulțumire pentru ajutorul primit. Reprezentanții companiei de salubritate nu s-au deranjat însă să ridice sacii, care au rămas stivuiți, într-un singur loc.

Zeci de copii din Ucraina au strâns, sâmbătă, gunoaiele lăsate de brăileni pe malul Dunării. La final, cu totul erau aproape o sută de saci de gunoi.

Copiii refugiaților ucraineni fac curățenie în România, dar se izbesc de ignoranța locală.

Copiii s-au hotărât să facă acest lucru după ce, acum câteva săptămâni, au traversat Dunărea în Insula Mare a Brăilei pentru un picnic cu mamele lor și câțiva voluntari brăileni care i-au ajutat de-a lungul timpului. Ei au văzut munții de gunoaie și nu au putut rămâne indiferenți, transmite publicația info.braila.

Azi, după mai multe ore de muncă, au strâns aproape o sută de saci de gunoi. Numai că s-au izbit de ignoranța autorităților locale, care n-au dorit să se implice.

Oamenii au sunat apoi la firma de salubrizare RER, dar reprezentanții acesteia au spus nu vor să se deplaseze pentru a lua sacii și au cerut ca aceștia să le fie aduși.

Cum, evident, copiii nu puteau căra cantitatea uriașă, sacii de gunoi, bine legați la guri, au rămas pe plajă, arată sursa citată.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *