Pictura care se vrea un mesaj de susținere pentru refugiații din Ucraina
Pictura care se vrea un mesaj de susținere pentru refugiații din Ucraina

Pictură pentru Ucraina. O pictură care se vrea un mesaj de susținere pentru refugiații din Ucraina a apărut pe fațada unui liceu din Sectorul 3 al Bucureștiului, Liceul Mihai Bravu. Graffiti-ul, a cărui realizare este cel puțin discutabilă, a fost făcut de Primăria Sectorului 3, conform logo-ului alăturat imaginii, celebrul I Love Sector 3, prezent pe toate mașinile instituției.

Deși un mesaj de susținere poate fi înțeles în contextul dramei de necontestat cu care se confruntă sutele de mii de refugiați din țara vecină, care fug din calea invaziei rușilor, iar copiii ucrainenilor au fost înmatriculați deja în multe cazuri în școlile din România, un asemenea mesaj pe fațada unei unități de învățământ este cel puțin discutabil.

Politizarea este interzisă în instituțiile de învățământ în România, iar un elev dacă ar fi avut o asemenea inițiativă s-ar fi ales cu dosar penal pentru distrugere și o amendă consistentă, pentru că, redus la absurd, este vorba despre o alterare a proprietății private, la fel cum diverși indivizi desenează cu spray-ul mesaje mai mult sau mai puțin obscene pe ziduri, la vedere.

Pentru primarul sectorului 3, Robert Negoiță, magnat al construcțiilor din sector, ex-PSD-ist de frunte-plecat o perioadă din partid – preferat al pensionarelor, este însă o campanie de imagine în cel mai pur sens al cuvântului. Campania electorală urmează, iar Negoiță are nevoie de voturi, pe care le poate obține și cu o lacrimă de la cetățeni, precum lacrimile de sânge pe care le varsă biata fată în așa zisa pictură murală realizată pe zidul liceului Mihai Bravu.

În afară de pictură, primarul Robert Negoiță are dosar la DNA pentru un prejudiciu uriaș

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, alături de șase foști și actuali șefi din administrația locală, pentru un prejudiciu uriaș, de peste jumătate de miliard de lei. Acuzațiile sunt legate de prelungirea contractului de salubrizare.

Robert Negoiță susține că nu a acționat ilegal și dă asigurări că va colabora cu procurorii DNA.

Este absolut normal și de datoria procurorilor să deruleze investigații și verificări acolo unde există diferite suspiciuni sau nelămuriri referitoare la activitatea din instituțiile din țară. Vreau să asigur, atât organele de anchetă, cât și pe cetățenii sectorului 3, care sunt și beneficiarii serviciilor oferite de Primăria Sectorului 3, de întreaga mea deschidere și colaborare. Concret, în momentul de față, acuzația care se aduce este că a fost prelungit contractul de salubritate ce era în vigoare din anul 1999, dosarul făcând referire la intervalul 2000-2018. Vom demonstra, conform procedurilor legale, că nu am acționat în afara legii sau în vreun mod care să prejudicieze interesele și nevoile comunității sectorului nostru. Trebuie să avem încredere în actul de justiție din România și în faptul că, la final, toate aceste detalii vor fi clarificate și se va concluziona, fără tăgadă, că am procedat corect, cu respectarea procedurilor legale și în interesul comunității,” a anunțat primarul Sectorului 3 pe pagina de Facebook.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *