Copiii infectați cu COVID fac forme ușoare sau asimptomatice
Copiii infectați cu COVID fac forme ușoare sau asimptomatice

Copiii infectați cu COVID fac forme ușoare sau asimptomatice în majoritatea cazurilor, dar sunt și situați în care brusc apar complicații. Medicul infecționist Adrian Marinescu a explicat când e momentul ca părinții să ceară ajutor de urgență.

Respirația grea, cu dificultate este semnalul de alarmă pentru părinți că situația copilului s-a complicat, a explicat medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Specialistul se referă la copiii diagnosticați cu Covid-19, care nu sunt internați în spital pentru că au forme uşoare sau asimptomatice de boală. Aceștia trebuie urmăriți cu atenție, pentru că în doar câteva zile există posibilitatea ca starea copilului să se schimbe.

Ei pot să nu fie asimptomatici, pot să fie presimptomatici, adică, atenţie, există un interval de urmărire, mai ales în prima săptămână, când există riscul să apară şi complicaţii. Ce contează foarte mult este dacă la un moment dat respiraţia începe să fie grea. În gripă, debutul este de obicei brusc şi insuficienţa respiratorie apare mult mai repede, aici lucrurile se întâmplă pas cu pas, şi trebuie să vedem dacă la un moment dat se întâmplă o lipsă de oxigen”, a atenţionat doctorul Marinescu, potrivit mediafax.ro.

Măsuri pentru copiii infectați. Părinții sunt sfătuiți să sune la 112 dacă copilul rămâne fără aer, face febră sau are o stare generală proastă. Medicii de la spital vor decide rapid internarea şi schema de tratament, adaptată vârstei lui.

În niciun caz nu trebuie date copiilor antibiotice fără acordul medicului, a explicat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Trebuie în mod evident să evităm tratamentul cu antibiotice, marea majoritate a infecţiilor respiratorii în cursul sezonului rece sunt infecţii virale, iar tratamentul antibiotic trebuie administrat numai în momentul în care este vorba despre o infecţie bacteriană”, a spus doctorul Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *