Acordul MAI cu BOR este discriminatoriul pentru celelalte culte religioase
Actualitate

Ministerul de Interne a discriminat cultele din România, prin acordul cu BOR, arată CNCD

Acordul MAI cu BOR este discriminatoriu pentru celelalte culte religioase, a stabilit CNCD, care a sancționat cu avertisment ministerul condus de Marcel Vela.

Acordul internelor cu Biserica a fost încheiat în perioada sărbătorilor de Paște și viza măsurile de prevenire a infectărilor cu coronavirus în zona lăcașelor de cult, iar Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării îl consideră discriminatoriu pentru celelalte culturi religioase din România.

„Lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creștine recunoscute de lege reprezintă faptă de discriminare, conform art. 2 alin. (1) și art. 2 alin. (4) din O.G. 137/2000, republicată”, a transmis CNCD într-un comunicat.

Acordul MAI cu BOR este discriminatoriu. Hotărârea prin care s-a aplicat un avertisment a fost adoptată cu 7 voturi pentru și un vot împotrivă.

„S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional față de Ministerul Afacerilor Interne. Colegiul director recomandă Ministerului Afacerilor Interne ca, în viitor, să respecte obligația de echidistanță față de toate cultele recunoscute din România și să stabilească reguli nediscriminatorii în exercitarea dreptului la libertatea conștiinței”, se mai arată în comunicat.

Ministerul de Interne a încheiat un protocol cu Biserica Ortodoxă Română, prin care credincioșii ortodocși au putut primi lumină și Sfintele Paști. Măsurile nu s-au aplicat și cu o săptămână înainte, atunci când au sărbătorit Paștele catolicii și protestanții.

Related posts

Traian Berbeceanu s-a înscris în PNL Deva. Comisarul este șeful de cabinet al ministrului Marcel Vela

Constantinescu Gabriel

Exportul de cereale, interzis prin ordonanță militară. Piețele rămân deschise iar orarul magazinelor se prelungește înainte de Paște

Constantinescu Gabriel

Marcel Vela, gata să meargă la Bacău pentru un polițist aflat în greva foamei. Agentul voia să se împuște

Constantinescu Gabriel

Inutilii din Ministerul de Interne. Află armata de polițiști degeaba din rețeaua „Călușari cu epoleți”

Alina Angelescu

Alexandru Cumpănașu a venit cu o propunere către ministrul de interne privind siguranța elevilor. Va fi aplicată de săptămâna viitoare

Constantinescu Gabriel

Zborurile dinspre și către Italia au fost suspendate. Pentru ce alte țări se aplică măsura și până când e valabilă

Leave a Comment