Crăciunul trebuie sărbătorit cu precauție, spune președintele României
Actualitate

Crăciunul trebuie sărbătorit cu „precauție” recomandă președintele Iohannis

Crăciunul trebuie sărbătorit cu precauție, spune președintele României, Klaus Iohannis. Acesta le recomandă românilor să evite aglomerațiile și să se întâlnească cu cât mai puțină lume.

„În ce privește sărbătorile de iarnă, sărbătorile de Crăciun, de Anul nou, nu cred că virusul vă dispărea până atunci și recomand romanilor să-și planifice sărbătorile astfel încât să se întâlnească relativ cu putină lume, să nu meargă în locuri aglomerate, să păstreze distanța, masca, și să fie precauți. Și Crăciunul se poate sărbători cu precauție”, a declarat Klaus Iohannis, într-un discurs transmis miercuri seara de la Cotroceni.

Președintele a avut un mesaj de transmis și către diaspora: românii aflați în străinătate să fie atenți la restricțiile impuse de fiecare stat în parte și să respecte cu sfințenie regulile.

„Trebuie să recunoaștem că în contextul în care avem tot mai mulți oameni infectați, în Europa, în general, statele impun noi restricții, inclusiv de circulație. Sper să nu fie cazul să introducem noi restricții în România.

Ce pot să spun eu, pentru românii noștri care trăiesc în afara țării: să se informeze foarte bine, să vadă care sunt procedurile, să respecte cu sfințenie măsurile autorităților în locurile în care sunt”, a adăugat președintele României.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, miercuri au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Related posts

Cozmin Gușă cere ancheta DNA în scandalul testelor fals-pozitive de la CFR Cluj, după investigațiile „Lumea Politică”: „Trio de “succes” implicat, HREBENCIUC-ROTARU-REGINA MARIA”

Constantinescu Gabriel

Un bărbat a decedat de coronavirus cu trei teste negative. Cum se explică

Constantinescu Gabriel

Percheziții la speculanți care vindeau dezinfectanți la suprapreț

Adrian Streinu Cercel a fost demis. Cine i-a luat locul în comisia anti-COVID-19

Constantinescu Gabriel

Copil infectat cu coronavirus, la reanimare în Spitalul Gomoiu. Are toate organele inflamate

Constantinescu Gabriel

Alegerile locale din 27 septembrie pot fi amânate a doua oară, spune Ludovic Orban. Cum s-ar ajunge aici

Leave a Comment