O fetiță de 10 ani a fost ridicată de poliția rusă chiar de la școală
O fetiță de 10 ani a fost ridicată de poliția rusă chiar de la școală

O fetiță de 10 ani a fost ridicată de poliția rusă chiar de la școală, pentru că a arborat culorile Ucrainei pe rețeaua de socializare. Pentru crima de a fi sfidat regimul Putin și lupta acestuia împotriva Ucrainei, copila ar putea fi acum luată de la părinții săi.

Fetița din raionul Nekrasovka, Moscova, a fost reținută de polițiști după ce directorul școlii la care învăța a reclamat-o la Ministerul de Interne că folosește pe o rețea de socializare un avatar cu culori galbene și albastre, culorile Ucrainei.

Mama fetei a povestit ONG-ului OVD-Info tot ce s-a întâmplat, transmite B1TV.

La finele lunii trecute, femeia a fost chemată la școală de director, care i-a cerut explicații pentru faptul că fetița ei, elevă în clasa a cincea, nu participă la orele de educație patriotică, recent introduse în programa școlară. Ea a fost întrebată și în legătură cu avatarul folosit de fetiță pe internet.

Directorul școlii i-a mai spus atunci că un alt părinte i s-a plâns că fata a postat pe chat un sondaj despre pace și război.

Pe 29 septembrie, directorul școlii a depus o reclamație la Departamentul Ministerului de Interne al raionului. El a cerut ca autoritățile să inspecteze condițiile în care e crescută copila și să stabilească „relația cauză-efect ale comportamentului ei și ale poziției ei civice”. Mai mult, directorul a solicitat polițiștilor să „influențeze poziția educațională” a mamei.

Pe 5 octombrie, polițiștii au ridicat-o pe fetiță chiar de la școală, a povestit femeia, potrivit publicației Meduza.

Copila a fost dusă la Departamentul Ministerului de Interne. Ulterior, acolo a fost adusă și mama ei.

Până să ajungă femeia, fetița a fost ”audiată” separat: i s-au pus întrebări despre familia sa, mai ales despre mamă și ce face ea.

Mai apoi, ambele au fost audiate împreună, vreme de trei ore. Autoritățile au vrut să știe mai ales de ce fata a ales culorile galben și albastru pentru avatar.

De asemenea, telefonul și laptopul mamei au fost verificate.

În final, un inspector i-a spus femeii că sunt sub observație și e posibil ca ea să piardă tutela asupra copilei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *