Serghei Lavrov: „Acest NATO fără creier a mers prea departe”
Serghei Lavrov: „Acest NATO fără creier a mers prea departe”

Serghei Lavrov a dus propaganda rusă la un alt nivel, după ce a făcut afirmații halucinante despre Alianța Nord Atlantică, insultată pentru că ar întreține războiul din Ucraina. „Acest NATO fără creier a mers prea departe” a spus ministrul de externe al Rusiei.

Acest NATO fără creier a mers prea departe” în deciziile privind Ucraina, a declarat Lavrov, într-o reuniune a partidului Rusia Unită, condus de Vladimir Putin.

Serghei Lavrov a făcut referire la o declarație a lui Emmanuel Macron (criticat, de altfel, pentru desele discuții cu Putin) făcută în 2019. Președintele francez afirmase la acea vreme că alianța nord-atlantică e „în moarte cerebrală” transmite B1TV.

Declarațiile lui Macron de atunci au fost folosite de Lavrov acum împotriva alianței.

Macron a spus la un moment dat despre NATO că e în moarte cerebrală. Judecând după cum acest bloc toaletează regimul neonazist din Kiev, boala s-a deteriorat prea mult deja”, a declarat Lavrov, potrivit TASS.

El a repetat apoi că americanii și aliații lor sunt responsabili de „creșterea periculoasă a tensiunilor la nivel global” deoarece continuă să furnizeze arme Ucrainei. Desigur, n-a spus nimic despre faptul că ucrainenii folosesc aceste arme pentru a se apăra de rușii care i-au invadat pentru a le cuceri țara.

Criticile de acest fel și amenințările cu folosirea armelor nucleare n-au intimidat însă deloc Occidentul. SUA și aliații au subliniat că vor continua să sprijine Ucraina cât va fi nevoie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *