Corina Crețu are cancer și se află în plin tratament. Europarlamentarul
Corina Crețu are cancer și se află în plin tratament. Europarlamentarul

Corina Crețu are cancer și se află în plin tratament. Europarlamentarul PRO Romania a ales să vorbească despre asta pentru a arăta femeilor pericolul cu cre se confruntă și a subliniat importanța controalelor periodice, la medic.

Europarlamentarul Corina Crețu a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer la sân, a fost operată, și în prezent mai are de făcut cinci ședințe de radioterapie. Corina Crețu a subliniat că a dorit să vorbească public despre acest lucru pentru a atrage atenția cât de important este ca femeile să nu amâne controalele medicale de rutină. În cazul ei, cancerul a fost descoperit în fază incipientă.

„Am ales sa scriu aceasta postare pentru a putea sa ajut, sa îmi folosesc experiențele de viața pentru a atrage atenția asupra necesității de a a pune sănătatea pe primul loc și a avertiza asupra importantei controalelor de rutina.

Eram la final de iulie și asteptam cu nerăbdare vacanța. Îmi cumpărasem bilete de avion sa merg la Oradea, sa particip la ședința Biroului Executiv al PRO Romania Bihor.

Între timp, câteva analize, mai ales ca trecuse mult prea mult timp de la ultimele analize făcute.

“Operație de urgenta, nu are sens sa facem biopsie, e o mica tumoare care se vede, după forma, ca e cancer”.

Un cuvânt ca oricare altul, care nu însemna nimic pentru mine pana atunci”, a povestit Corina Crețu, pe contul ei de Facebook, citată de B1TV.

Europarlamentarul a relatat apoi apoi că diagnosticul s-a adeverit, boala fiind însă în fază incipientă. Ea a fost operată, chirurgul spunându-i apoi cășansele de recuperare sunt maxime, dar, pentru a evita reapariția, e nevoie să facă și ședințe de radioterapie.

„Mai am cinci ședințe de radioterapie”, a continuat Corina Crețu.

Ea a ținut apoi să mulțumească familiei, prietenilor și întregului personal medical. De asemenea, a mulțumit ONG-urilor care luptă împotriva cancerului.

Abia acum îmi dau seama de importanta acestor acțiuni si vreau sa ma implic in orice demers care le pot face pe femei sa conștientizeze ca fiecare zi contează.

Stiu, mereu avem ceva mai important de făcut, suntem stresate si obosite, de cele mai multe ori tot amânăm.

Va rog din suflet pe toate sa aveți grija de voi”, a transmis apoi Corina Crețu tuturor femeilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *