Coronavirusul se poate reactiva în organism și de aceea sunt persoane care își revin foarte greu după infecție, a explicat medicul de terapie intensivă Radu Țincu. Cercetătorii cred că virusul SARS-COV-2 rămâne latent în organism și se reactivează la o slăbiciune a sistemului imunitar.

Un nou studiu arată arată că coronavirusul provoacă modificarea structurii ADN-ului uman, acesta fiind motivul pentru care personale rămân cu sechele multă vreme după vindecare.

Coronavirusul se poate reactiva în organism. Radu Țincu, medic primar la sectia ATI de la Spitalul Floreasca, a explicat într-o emisiune B1TV că este aproape imposibil ca coronavirusul să provoace modificarea ADN-ului, însă o variantă plauzibilă ar fi că SARS-COV-2 rămâne în organism, odată contractat și se reactivează atunci când sistemul imunitar are deficiențe.

Ar fi pentru prima oară în istoria virusologiei când un virus reușește sa intre in nucleu si sa modifice structura genetica a omului. Aceste lucru e puțin probabil, sunt necesare studii suplimentare. Nu știm dacă toate acestea modificări sunt determinate de modificarea genetică pe care ar produce-o virusul sau de procesele inflamatorii care au apărut. Faptul că persoanele rămân cu o simptomatologie pe termen lung e posibil să fie determinat de reacția inflamatorie. In schimb, virusul ar putea sa rămână în organism. Sunt și alte virusuri care rămân in organism odată ce ne-am infectat și se reactivează de fiecare dată când o deficiență imună apare. Poate fi și COVID-19, ar putea sa rămână cantonat în organism și să se reactiveze”, a spus medicul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *