Image default
Actualitate

Riscurile pentru tinerii care au participat la petrecerile de Paște de pe litoral, explicate de medicul Radu Țincu

Petrecerile de Paște au adus un risc mare de infectare cu coronavirus, a explicat medicul Radu Țincu, referindu-se la aglomerația din cluburile de pe litoral, în timpul sărbătorilor de Paște, când s-au mai relaxat restricțiile sanitare.

Radu Ţincu, medic ATI la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, a explicat riscurile aglomerațiilor.

„Este clar că toată lumea dorește să recapete viață normală de dinainte de pandemie. Pe de altă parte, după fiecare perioada de sărbători, peste tot în lume, a existat o creștere a numărului de cazuri. Însă ceea ce este important, este că această creștere să nu fie substanțială și să creeze probleme pentru sistemul de sănătate publică”, a precizat Radu Țincu la Antena 3.

„În continuare trebuie să avem grijă, și mai ales dacă discutăm de cluburi, discutăm de persoane tinere. Mulți dintre ei nu au apucat să se imunizeze și pot să se transforme în vectori de transmitere a virusului către persoanele vulnerabile, pe care le întâlnesc ulterior. Discutăm de părinți, bunici, care pot avea anumite boli cronice și, în acest context, există un risc foarte mare de transmitere a virusului către cei care pot dezvolta o formă severă”, mai spune acesta.

Petrecerile de Paște. „Nu s-a dovedit în practică, că în prezența temperaturilor mai ridicate, virusul se transmite cu dificultate.

Ceea ce știm cu siguranță este că aglomerarea în spații închise, unde se cânta, se dansează și există o activitate fizică care predispune la o vehiculare mai intensă a particulelor virale, crește riscul de transmitere a virusului. De aceea recomandarea este, în continuare, pentru aceste zone, să respectăm distanțarea fizică și regulile sanitare”, a mai spus medicul.

Related posts

Românii nu mai pot ieși din case decât în condiții de urgență. Declarațiile președintelui Klaus Iohannis

Constantinescu Gabriel

Adrian Streinu Cercel: Pacienții mor de coronavirus și pe secțiile obișnuite, nu numai în terapia intensivă

Constantinescu Gabriel

Avocatul Poporului a cerut să fie primiți de urgență pacienții cronici în spitalele rezervate pentru COVID

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment