Costel Alexe, audiat la DNA în dosarul în care este acuzat de mită

Costel Alexe, fost ministru al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași, a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Alexe urmează să fie audiat de procurori în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită în perioada în care era membru al guvernului.

Costel Alexe, audiat la DNA în dosarul în care este acuzat de mită

Președintele Klaus Iohannis a încuviințat în urmă cu două zile cererea de urmărire penală în dosarul în care DNA îl acuză pe Costel Alexe că ar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă. Ministrul ar fi pretins mita respectivă pentru alocarea cu titlu gratuit către o fabrică a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și pentru monitorizarea favorabilă a măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Costel Alexe, fostul ministru al Mediului în Guvernul PNL, este cercetat de procurorii DNA pentru o şpagă de 22 tone de tablă în perioada martie-aprilie 2020, perioadă în care România era lovită în plin de pandemia de coronavirus.

Fostul ministru Costel Alexe a respins acuzațiile procurorilor.

„Am aflat cu surprindere şi am luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Vreau să precizez următoarele: am încredere în actul de justiţie şi îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii. Nu voi face nicio referire publică la această situaţie, în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzaţiile care îmi sunt aduse şi voi oferi toată cooperarea şi transparenţa mea în faţa organelor judiciare”, a spus Costel Alexe.

Costel Alexe a demisionat din funcția de ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor ca urmare a instalării în funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. În locul său a fost desemnat secretarul de stat Mircea Fechet.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul