Cozmin Gușă: Ludovic Orban a crescut în sondaje iar PSD-ul are o singură șansă la alegeri. Există scenariul ca timp de 4 ani de zile, PSD-ul să stea undeva la 20%”
Cozmin Gușă: Ludovic Orban a crescut în sondaje iar PSD-ul are o singură șansă la alegeri. Există scenariul ca timp de 4 ani de zile, PSD-ul să stea undeva la 20%”

Cozmin Gușă crede că premierul Ludovic Orban a crescut în sondaje, la fel ca și PNL-ul care este condus „de facto” de președintele României iar PSD-ul are o singură șansă să câștige alegerile locale din acest an. Totul depinde de alegerea unor noi lideri la congres, care să fie convingători că nu au avut nimic de-a face cu „moștenirea” lui Dragnea și Dăncilă.

,,În timp ce PNL în plan național în cazul unor parlamentare anticipate are câțiva vectori de imagine, un scor foarte bun cu care poate să defileze, mă refer la Klaus Iohannis în sine care și-a asumat conducerea de facto a PNL-ului, iar Ludovic Orban care a crescut mult în sondaje, am văzut ultima cercetare, săptămâna trecută, chiar fostul vostru coleg – Rareș Bogdan și mai are în plus și guvernarea cealaltă, prinde PSD-ul pe picior greșit înaintea unui Congres greu și cu varianta în care moștenirea lui Liviu Dragnea sau Viorica Dăncilă, moștenire negativă e posibil să nu fie aruncată peste bord prin alegerea unor noi lideri care nu au avut legătură nici cu Dragnea, nici cu Dăncilă pentru că asta e o mare problemă pentru PSD și acum o spun subiectiv pentru că sunt membru simplu la PSD Sector 1 și mi-aș dori ca PSD să se maturizeze și să înțeleagă că o simplă mișcare poate să-l prindă pe Iohannis pe picior greșit și anume: felul în care PSD-ul își alege conducerea la finalul lui februarie.

Dacă își alege o conducere agreată de marea masă – majoritară la nivel național, atunci planul lui Klaus Iohannis și al liberalilor, poate și altora, practic se spulberă” a spus consultantul politic, potrivit realitatea.net.

Membru PSD, Cozmin Gușă atrage atenția că derularea alegerilor locale și parlamentare în aceeași zi pune în pericol chiar existența partidului.

,,Dacă PSD-ul nu înțelege acest lucru și nu înțelege că la alegerile parlamentare cuplate cu cele locale este preponderentă imaginea națională, adică chiar în cazul alegerilor în plan local va fi important cine emite de la centru, mult mai important dacă aceste alegeri nu ar fi cuplate.

Și în cazul alegerilor locale necuplate cu parlamentare contează foarte mult leadership-ul de la centru și oamenii cu încredere la populație, dar atunci când parlamentarele sunt cuplate cu localele, mesajul național predomină și atunci foarte multe calcule locale de câștig se dau peste cap, pentru că roata mare a alegerilor este preponderentă și se învârte și practic alegerile locale intră în siajul parlamentarelor, consultanții lui Klaus Iohannis de data asta sunt buni și l-au sfătuit corespunzător în dezideratul lui pe care l-a repetat de câteva zeci de ori în 2019, de a distruge PSD-ul. O afirmație total neconstituțională și ilegală la urma urmei.

Vorbeam despre vectorii de imagine și de Guvernare. În spatele acestor vectori care se numesc Iohannis, Orban, restul liderilor PNL, bineînțeles că o stea serviciile secrete. În baza guvernării stă poliția, stă armata sau resursele, adică Iohannis vine aici cu toate atuurile în mână”.

Dacă sunt anticipate cuplate cu localele și concomitent PSD-ul nu se reformează la vârf atunci există scenariul ca timp de 4 ani de zile, PSD-ul să stea undeva la 20% fără putere națională și cu o putere locală mult, mult diminuată”, a încheiat Cozmin Gușă.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *