Image default
Actualitate

Cozmin Gușă: ”Post-democrație după post-adevăr. Post-adevărul și-a făcut treaba în ultimii 20 de ani. La 20.01.2021 intrăm în post-democrație”

Analistul Cozmin Gușă scrie, pe pagina sa de socializare, despre ”Epoca post-adevăr” pe care fiecare cetățean al României o ”experimentează” fără să vrea. Este vorba despre o continuă ”fraudare a legii, alegerilor” și ”știrilor”, iar ceea ce s-a întâmplat și în Statele Unite ale Americii, acolo unde protestatari pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul, reprezintă o dovadă suplimentară că ”lumea a luat-o razna”.

Într-o societate normală, scrie Cozmin Gușă, tot ceea ce se întâmplă în urma unor alegeri democratice ar trebui să decurgă firesc, iar presa independentă are un rol esențial în toată această ecuație.

Însă această nedorită ”Epocă post-adevăr” a fost declanșată atunci când au fost bombardate turnurile gemene din New York – pe data de 11 septembrie 2001 -, iar ”reorganizarea lumii” a oferit, din nefericire, un exemplu sugestiv că ”legea și ordinea internațională” pot suferi schimbări drastice și nu în bine.

”POST-DEMOCRAȚIE DUPĂ POST-ADEVĂR! “POST-ADEVĂR”-ul ȘI-A „FĂCUT TREABA” ÎN ULTIMII 20 DE ANI, LA 20.01.2021 INTRĂM OFICIAL ÎN “POST-DEMOCRAȚIE”. Cei care ați urmărit ce-am scris și zis în ultimii ani sunteți acomodați cu demonstrațiile mele despre EPOCA POST-ADEVĂR, în care trăim deja de ceva vreme, și ale cărei avataruri le experimentăm de multe ori în mod inconștient. Evenimentele din România de fraudare a legii, alegerilor, știrilor, etc., le-ați trăit în mod frustrant, iar întâmplările internaționale din pandemie sau procesul electoral american din 2020 v-au convins că LUMEA A LUAT-O RAZNA.

În DEMOCRAȚIE am fost obișnuiți ca deciziile despre mersul treburilor pentru 4 ani să fie luate în urma unor alegeri politice libere, nefraudate, arbitrate de către o presă independentă, care deservește interesul de informare al fiecărui cetățean. Partidele acționau în principal în baza unor doctrine politice, și tot în baza lor se declanșau dezbateri parlamentare în urma cărora se decidea prin vot asumat. Justiția acționa și judeca în baza legilor fiecărei democrații, iar eventualele greșeli puteau fi reparate prin apel, recurs, chiar grațieri, dând astfel satisfacție nedreptățiților”, notează analistul Cosmin Gușă în mediul online.

”Chiar la începutul acestui mileniu 3 și secol XXI, pe 11.09.2001, a avut loc evenimentul ce avea să instaleze oficial EPOCA POST-ADEVĂR, bombardarea turnurilor Gemene din New York, iar represaliile ce-au urmat n-au mai ținut cont de legile și ordinea internaționale ce-au guvernat în a doua jumătate a secolului XX, în mod sigur cea mai prosperă și plăcută perioadă din istoria recentă a lumii. Nu fac azi o recapitulare a evenimentelor consecutive de-atunci încoace ce-au schilodit democrația, dar e limpede că frauda sau minciuna colportate cu valoare de lege sau adevăr au prevalat în mai toate deciziile de reorganizare a lumii”

Cozmin Gușă: ”JUSTIȚIA nu se mai face în baza legilor interne, ci este ghidonată de către MÂNA INVIZIBILĂ”

Potrivit celor scrise Cozmin Gușă în mediul online, acest ”post-adevăr” actual nu a făcut altceva decât să permită instalarea ”post-democrației”.

”Și-așa, POST-ADEVĂRUL, pe care l-am tolerat neștiutori și pasivi, a facilitat instalarea POST-DEMOCRAȚIEI. Care post-democrație ar însemna cam următoarele: Problemele țărilor nu se mai rezolvă intern decât în mică măsură, cele importante se decid în instanțe geoeconomice complexe și nelegitime, oricum nedetectabile, în baza unor planuri de tip corporatist sau imperialist. JUSTIȚIA nu se mai face în baza legilor interne, ci este ghidonată de către MÂNA INVIZIBILĂ în favoarea intereselor sugerate în fraza precedentă.

ALEGERILE POLITICE sunt fraudate și duc cel mai des la rezultate nereprezentative pentru cetățeni. Arbitrajul MASS-MEDIA nu se mai face conform libertății de exprimare, ci este impus și teleghidat strict în baza finanțărilor ce vin de la deținătorii capitalurilor”, avertizează Cozmin Gușă.

Related posts

Cum ne salvam din toamna? (6) In politica, “s-a terminat cu jocul de glezne si galagia”!

Constantinescu Gabriel

Reacția neașteptată a lui Cozmin Gușă în scandalul Isărescu-Securitate. Ce a decis să publice

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă: Dacă moțiunea trece, singurii câștigători vor fi de fapt Klaus Werner Iohannis și PNL

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment