Octavian Alexandru Berceanu cere conducerii USR să fie numit într-un post pe măsura pregătirii sale. Activist de mediu și fost consilier local la sectorul 6. Berceanu se autopropune pentru o funcție de eșalonul doi în aparatul de stat.

Octavian Alexandru Berceanu și-ar dori să fie secretar de stat, în primul rând. Cel puțin așa reiese dintr-o scrisoare pe care a trimis-o USR, publicată acum de „Lumea Politică”. Este similară unei scrisori de intenție pe care orice persoană în căutare de job o trimite la angajare, numai că, în cazul lui Berceanu, cerințele sale se întind în mai multe direcții.

Berceanu nu vrea să fie numit în orice funcție, astfel că el își anunță disponibilitatea de a ocupa poziții de management în 9 instituții-cheie.

Secretar de Stat – Ministerul Mediului

Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva R.A.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului

Administrația Fondului de Mediu

Garda de Mediu

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile

Comunitare de Utilităţi Publice

Agenția Naționala pentru Resurse Minerale

Inspectoratul de Stat în Construcții

Ce spune în scrisoarea de intenție semnată de Octavian Alexandru Berceanu:

„Bună ziua!

Mă numesc Octavian Alexandru Berceanu.

Ca urmare a negocierilor politice privind repartizarea diferitelor poziții managerial în instituțiile statului și a anunțului intern privind cerințele ocupării acestora prezint disponibilitatea de a prelua poziția de management pentru următoarele:

Secretar de Stat – Ministerul Mediului

Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva R.A.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului

Administrația Fondului de Mediu

Garda de Mediu

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile

Comunitare de Utilități Publice

Agenția Națională pentru Resurse Minerale

Inspectoratul de Stat în Construcții

Profesional am experientă managerială dobândită în instituțiile statului, în companii private, în administrația public și organizații non-guvernamentale.

Din 2016 sunt membru al USR sector 6 și implicit membru al Alianței USRPLUS. Sunt interest de spațiul economic la fel de mult ca de mediu. Chiar dacă vizibilitatea m-a consacrat ca un luptător pentru natură, pentru un aer curat și un spațiu vital cât mai sănătos, cea mai mare parte a timpului l-am dedicat managementului, administrației, sistemelor economice și angrenajelor care permit activitătile economice în echilibru cu natura și cu creșterea calității vieții. Drept pentru care am o relație stansă cu multe dintre ramurile economice, cea mai apropiată fiind cercetarea modului prin care deciziile politice pot să confere echilibrul macroeconomic și inovațiile să susțină e dezvoltare echitabilă atât din punct de vedere social cât și în relația cu ecosistemele.

În acest moment sunt implicat în dezvoltarea de softuri IT și AI, prin finanțare europeană care, prin punerea în operă a celor mai avansate teori economice și matematice, pot să sprijine deciziile manageriale și investiționale pe piața de capital și să ofere informații în avans privind direcția de dezvoltare a unor domenii economice și să confere minimizarea riscurilor aferente deciziilor.

În acest context, am reușit să înțeleg, pe parcursul a peste 12 ani de experientă practică și teoretică, care sunt deciziile politice, economice sau administrative care pot produce efecte pozitive la nivel social, de cultură organizatională sau de comportament asumat. Înclinația pentru mediu nu este una vocatională cum este cea pentru politici economice, este o nevoie asumată fată de care orice alte preocupări devin secundare. (…)”, spune Berceanu.

Octavian Alexandru Berceanu se autopropune pentru o funcție importantă

 

Octavian Alexandru Berceanu cere conducerii USR o funcție cu greutate. Cine e personajul

Octavian Alexandru Berceanu este un politician care a intrat pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul în Consiliul Local al Sectorului 6 în urma scrutinului din 2016. A terminat Liceul Teoretic Ion Neculce și a făcut facultatea la Brașov, la Universitatea Transilvania.

La momentul accederii în rândul aleșilor locali, Berceanu avea un teren agricol de aproape 4000 mp în comuna Joița din județul Giurgiu, datorii de aproape 24000 de euro și trăia din veniturile modeste de 10.716 lei de la Wing Computer Group și de 6000 de lei de la filiala românească a Green Peace (organizația ecologistă cunoscută la nivel internațional). De altfel implicarea sa în mai multe proiecte de protecție a mediului l-a făcut remarcat și l-a propulsat pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul.

Leave a comment

Lasă un răspuns