Cristian Diaconescu cere întrunirea de urgență a Guvernului pentru stabilirea unui set de măsuri de protecție și prevenție pentru limitarea viitorului val cinci al pandemiei. Liderul Partidului Mișcarea Populară solicită Guvernului Ciucă măsuri urgente, mai ales în contextul noii variante Omicron.

Liderul PMP cere actualului Guvern întrunirea de urgență, pentru a stabili o serie de măsuri de protecție și prevenție, în contextul apariției variantei Omicron de COVID-19 și al unui nou val al pandemiei.

Valul cinci al pandemiei ne bate la ușă și lumea întreagă așteaptă, cu îngrijorare, efectele răspândirii noii tulpini africane. Specialiștii nu au încă detalii asupra procentului în care sistemul imunitar al celor trecuți prin boală, sau al celor vaccinați, are un răspuns eficient, capabil să contracareze efectele variantei noi de Coronavirus. De aceea este nevoie de măsuri clare de protecție a populației în fața acestui nou flagel”, spune Cristian Diaconescu, într-o postare pe Facebook.

Cristian Diaconescu cere întrunirea de urgență a Guvernului. PMP cere Guvernului măsuri urgente pentru valul 5 al pandemiei de COVID-19.

PMP cere Guvernului întrunirea de urgență a factorilor de decizie, la cel mai înalt nivel, pentru întocmirea unui set de propuneri, de prevenire a răspândirii în masă a tulpinii virale Omicron. Dorim să avem toate armele la dispoziție pentru a combate pandemia. Vrem să fim total acoperiți în fața virusului care a secerat mii de vieți omenești, mai ales în timpul valului patru. Guvernul are acum puteri depline. Am trecut de criza politică și avem toate atuurile necesare pentru luarea măsurilor necesar”, a declarat Cristian Diaconescu.

Liderul PMP consideră că Executivul trebuie să reia campania de informare a cetățenilor privind vaccinarea și protejarea în fața Covid. Testarea în masă este, de asemenea, una din măsurile vitale ce se impune a fi luată în lupta cu pandemia.

„Nu în ultimul rând trebuie adoptată o strategie de combatere a propagandei mincinoase privind pandemia, aceasta fiind de natură să zădărnicească eforturile de stopare a acestui flagel. Este nevoie de acțiuni proactive care să îmbine deciziile privind deschiderea ferestrelor pentru funcționarea normală a economiei, dar și cele referitoare la protejarea populației în fața răspândirii virusului” a conchis Cristian Diaconescu

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *