cristian tudor popescu
Cristian Tudor Popescu analizează conflictul din coaliție: „Un bâlci sterp. Caragiale ar fi plesnit din palme”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi 24 situația în care se află în aceste momente coaliția de guvernare și conflictul dintre USR PLUS și PNL care ar putea să ducă la destrămarea coaliției actuale.

Totodată, CTP a calificat întreaga situație drept „un bâlci sterp” și a spus că partidele de la guvernare „se bat pentru putere fiind la putere”.

„Din punctul de vedere al cetățenilor este un bâlci sterp din care nu rezultă nimic bun, nimic folositor pentru cetățeni. Puteți să identificați vreun beneficiu, vreun rezultat pozitiv care ar putea să iasă din acest bâlci, pentru cetățeni? Este imposibil din start, dimpotrivă, oamenii, majoritatea, nu au cum să nu se simtă disprețuiți, lăsați pe margine, abandonați de către acești politicieni prea excitați de lupta pentru putere personală a fiecăruia dintre ei. Așa arată de la nivelul cetățenilor”, spune Cristian Tudor Popescu.

„De la nivelul celor angajați în această bătălie, acolo domnește o inconștiență suverană a PNL și USR PLUS. Aceste două partide nu realizează că pierd în fiecare oră, aproape, pierd voturi și cei care capitalizează sunt PSD și AUR. Indiferent de cine o să câștige – Cîțu sau Orban, sau dincolo Barna sau Cioloș”, spune gazetarul Critian Tudor Popescu.

Potrivit lui CTP„ în PNL, de pildă , este pentru prima dată când lupta pentru șefia partidului se desfășoară, și cu o ferocitate ieșită din comun, cu partidul la guvernare. Așa ceva nu s-a mai întâmplat, când a fost înlocuit Câmpeanu cu Ionescu-Quintus sau Tăriceanu cu Antonescu sau Antonescu, apoi, cu Iohannis sau Gorghiu cu Orban, de fiecare dată partidul pierduse, nu mai era la guvernare”, spune Cristian Tudor Popescu.

„USR PLUS nu are istoricul PNL, dar este pentru prima oară la guvernare, acum, și acolo are loc o luptă internă dură cu partidul la guvernare. Deci se găsesc cele două partide într-o situație sintetizabilă într-o frază simplă – «se bat pentru putere fiind la putere». Care arată tot absurdul, mergând până la grotesc a ceea ce vedem noi, simpli cetățeni acolo”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul