c

Instituțiile de rang înalt ale statului au propria flotă de autoturisme, cumpărate în urma unor contracte de achiziții. Președinția îi pune la dispoziție lui Klaus Iohannis o limuzină de lux Mercedes-Benz model S-Class S500, blindat, cu elemente de protecție în interior.

Mai jos în ierarhie sunt șefii Parlamentului, respectiv al Guvernului. Ocupanții acestor funcții ar fi pe picior de egalitate în coaliția de guvernare, dar Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg la serviciu cu mașini diferite, ca model, brand și clasă.

Șeful Senatului Nicolae Ciucă, partea liberală a coaliției, se bucură de luxul unui autoturism marca Mercedes S Class. Este mașina pusă la dispoziția lui Ciucă de SPP, la începutul mandatului de premier. Ciucă folosește aceeași mașină și astăzi.

În schimb, Serviciul de Protecție și Pază îi pune la dispoziție lui Marcel Ciolacu un autoturism 4×4 Volkswagen Touareg.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au plecat de la un eveniment din Capitală, în urmă cu câteva luni, cu autoturismele din dotarea SPP: respectiv Mercedesul și Touaregul.

Cu toate acestea, se pare că prim-ministrul nu a fost mulțumit de mașina nemțească. După un drive-test cu noul model Duster și din nevoia de a da semnalul „Cumpără Românește”, Marcel Ciolacu, șeful social-democraților din coaliție, a decretat: Mașina premierului va fi o Dacia.

O să profit de aceasta ocazie ca să fac un anunț. Din acest moment, Guvernul României și prim-ministrul României va folosi un singur brand, respectiv Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Mașina mea, ca și prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster”, a anuntat premierul la Mioveni.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *