Propaganda lui Putin a dat din nou rateu, pe modelul gafelor

Înaintea summitului G20, una dintre țările aflate în discuții atât cu Rusia, cât și cu Ucraina, i-a înmânat președintelui rus, Vladimir Putin, cadrul unui posibil acord pentru negocieri directe, conform presei străine.

Pravda notează, citând surse din serviciile secrete americane, că în ajunul summitului G20, Putin a primit, din partea uneia dintre țările intermediare, cadrul pentru o posibilă „înțelegere”.

Mai exact, propunerea era ca teritoriile ocupate și deja anexate din sudul și estul țării să revină în Ucraina, inclusiv Donbasul, dar problema Crimeei ar ieși din discuții.

“Pentru Rusia, acest lucru este fundamental pentru așa-numita ‘moștenire a lui Putin’. Prin urmare, acordul prevedea înghețarea oricărei discuții despre statutul peninsulei timp de șapte ani. De asemenea, se îngheța și orice discuție despre aderarea Ucrainei la NATO”, notează sursa citată.

Planul propus prevedea, de asemenea, încetarea atacurilor cu rachete asupra infrastructurii critice a Ucrainei, iar asta ar fi trebuit să arate seriozitatea intențiilor rușilor.

Pravda mai scrie că unele dintre tezele din respectivul proiect de acord au fost transmise pe canalele rusești Telegram apropiate de Kremlin.

Cu toate acestea, după ce rușii au lansat o lovitură masivă cu rachete asupra Ucrainei, în timpul summitului, propunerea a devenit irelevantă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *