Cum poți să-ți scoți banii de pe cardurile de energie. Mai sunt valabile doar câteva zile
Cum poți să-ți scoți banii de pe cardurile de energie. Mai sunt valabile doar câteva zile

Românii care au beneficiat de cardurile de energie au la dispoziție doar câteva zile pentru a le valorifica sumele rămase. Termenul limită stabilit inițial de 31 mai 2023 se apropie, iar peste 1,1 milioane de beneficiari încă dețin bani pe aceste carduri.

„Era vital să luăm decizia de a prelungi valabilitatea până la finalul lunii mai, pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească”, explica premierul Marcel Ciolacu.

Odată expirate, banii rămași pe carduri vor fi pierduți definitiv de beneficiari. Pentru a evita acest lucru, autoritățile pregătesc un proiect de ordonanță prin care să reglementeze modalitatea de recuperare a sumelor rămase:

„Beneficiarii pot încasa în numerar, la oficiile poștale, sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc”, se arată în document, potrivit Antena 3.

Retragerea banilor se va putea face până la data de 31 martie 2024, în cadrul perioadei extinse de valabilitate a cardurilor. Pentru aceasta, beneficiarii trebuie să prezinte mai multe acte justificative:

– cardul de energie valid la data retragerii numerarului

– actul de identitate

– documente din care să reiasă achiziția de lemne până la 15 martie 2024 (aviz, factură, bonuri fiscale, dovada plății)

– contract de furnizare la altă adresă decât cea înscrisă pe card, dacă este cazul

Proiectul vizează reglementarea încasării integrale a banilor rămași pentru achiziția de lemne de foc, corelată cu prelungirea valabilității cardurilor dispusă prin ordonanța de urgență anterioară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *