tariceanu 4

Cum vede Tăriceanu situația Avocatului Poporului. Amintim faptul că PNL a depus o cerere de revocare a acestuia. Renate Weber este acuzată de către liberali că își protejează propria pensie specială. Călin Popescu Tăriceanu vede lucrurile într-un alt fel și nu este de acord cu cei de la PNL.

“Democrație doar cu aprobare de la Palatul Victoria! Pentru că Avocatul Poporului refuză să devină avocatul guvernului Orban i se cere demiterea! Pentru că judecătorii de la Curtea Constituțională refuză să devină slugile de curte ale dlui Orban, aceștia sunt atacați la baionetă! În general tot ce nu e pe placul lui Ludovic trebuie demis și schimbat!”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul ALDE crede că Ludovic Orban profită de puterea pe care o are. “Periculoasă această boală a puterii de care s-a molipsit Ludovic Orban! Cred că i se trage de la nepurtarea măștii în preajma locatarului de la Cotroceni! Periculoasă pentru că lovește în principiile fundamentale ale democrației, în instituții care, îi place sau nu, servesc interesul public și nu unul de partid! Atacurile repetate la justiție, la parlament, la drepturile și libertățile cetățeanului se constituie în amenințări serioase la democrație și la statul de drept!”, continuă el.

Reacția lui Tăriceanu la ultimele decizii ale liberalilor

Situația Avocatului Poporului l-a făcut pe Tăriceanu să semnaleze aceste abateri. “Știți că nu sunt adeptul plângerilor la Înalta Curte, pentru că eu cred că ne-am făcut prea mult rău spălându-ne rufele în public, dar această ofensivă la adresa democrației trebuie semnalată tuturor celor care mai au ochi să vadă și urechi să audă! Cred că se impune sesizarea Parlamentului European și a Comisiei Europene, precum și a Comisiei de la Veneția! Atacurile repetate la justiție, la instituțiile fundamentale ale justiției și democrației parlamentare trebuie sancționate în orice fel cu putință. În plus, este clar că stăpânii acestor cotropitori PNL-iști nu se află în țară, ci în afara ei!”, încheie acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *