Image default
Actualitate

Nicușor Dan vrea ca Primăria să cumpere Elcen. Este una din soluții pentru criza căldurii și apei calde din București

Cumpărarea Elcen ar fi una din soluții în criza căldurii și a apei calde din București, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan. Primăria și-a exprimat deja această intenție, în condițiile în care avariile care se țin lanț lasă sute de blocuri în frig iar investițiile în rețeaua de conducte, care are și 40 de ani practic, abia au început.

Nicușor Dan a ținut să precizeze că Ministerul de Finanțe a alocat suplimentar 320 de miliaone de lei pentru termoficare, “un prim pas care duce la ieșirea din insolvență a Elcen”:

„Zona de termoficare, vă aduc aminte că în cursul anului 2020 am semnat contractul de finanțare pentru 300 de milioane de euro. În PNRL au fost incluși 200 de milioane de euro. De asemenea, printr-un mecanism de compensare cu Ministerul de Finanțe am obținut 320 de milioane de lei pentru termoficare, un prim pas care duce la ieșirea din isolvență a Elcen. Urmează pe partea de producție a energiei termice să putem să accesăm fonduri europene.

În februarie vom lansa licitațiile cu ce avem de făcut. Cu albastru este contractul care a fost deja atribuit către Termoenergetica, compania municipalității, cu roșu sunt rețelele primare care fac obiectul contractului de 300 de milioane cu Ministerul Fondurilor Europene și cu Comisia Europeană” a explicat Nicușor Dan, potrivit B1TV.

Licitațiile pentru lucrări vor începe din februarie, iar Nicușor Dan a lansat o invitație firmelor cu experiență în lucrări subterane.

„Mesajul meu pentru companiile de construcții care lucrează în branșă este că vom fi foarte serioși. Îi invit pe toți să se înscrie la aceste licitații, este foarte mult de muncă și îii asigur că nus e va întâmpla cum s-a întâmplat până acum în Primăria Capitalei, cu plăți întârziate șase luni – un an și jumătate. Vrem să fim serioși, profesioniști unii cu alții. Invit toate firmele care au această specializare de lucrări de construcții pentru rețele subterane să se înscrie la licitațiile din cursul lunii februarie”, a spus primarul General.

Cumpărarea Elcen. “Noutatea în zona de termoficare este că ne-am exprimat intenția de a cumpăra Elcen, este un deziderat”, a punctat Nicușor Dan.

Related posts

Gabriela Firea, replică înțepată către Nicușor Dan, în scandalul apei calde: Să fie investit, apoi să-și dea demisia pentru că nu poate conduce Bucureștiul

Constantinescu Gabriel

Care sunt candidații alianței USR PLUS PNL pentru Primăria Capitalei

Alina Angelescu

Firea a refuzat să participe la dezbaterea propusă de Nicușor Dan

Alina Angelescu

2 comments

Nicușor Dan anunță: Nu putem plăti nicio lucrare de investiție. Conturile PMB sunt blocate din august - Lumea Politică 14 ianuarie 2021 at 18:00

[…] Nicușor Dan vrea ca Primăria să cumpere… […]

Reply
Avariile continuă în sistemul de termoficare al Capitalei, cu sute de blocuri 18 ianuarie 2021 at 13:27

[…] Nicușor Dan a explicat că în acest moment căldura și apa caldă nu este furnizată la temperaturile adecvate celor de afară, pentru că a fost nevoit să ia o decizie: ori se merge pe funcționare sub parametri, soluția mai sigură, ori forțează rețeaua și posibil apar noi avarii. […]

Reply

Leave a Comment