dan barna

Dan Barna face declarații despre impozitarea pensiilor speciale. Legea a fost aprobată.

„Ani de zile, Parlamentul a făcut un singur lucru când a fost vorba de pensii speciale – a adăugat noi și noi categorii de privilegiați la lista beneficiarilor. Cu cât românii strigau mai tare că pensiile speciale nu sunt cinstite, cu atât mai mult partidele se făceau că nu aud. Apoi, după ce USR a intrat în Parlament și a pus o oglindă în fața partidelor vechi, s-a trecut la altă strategie – amânări nesfârșite. Asta deși săptămână de săptămână le ceream să accepte că o decizie este inevitabilă. Când nici amânările nu au mai fost posibile, au adoptat un proiect de eliminare a pensiilor speciale despre care știau că e neconstituțional. Azi, în sfârșit, o parte din nedreptate a fost rezolvată. Parlamentul a decis că pensiile speciale vor fi impozitate.”, spune liderul USR într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Dan Barna le spune internauților ce urmează să se discute în Parlament. „Mâine, același Parlament are pe agendă pasul următor – eliminarea cu totul a pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Propunerea aparține USR. E nevoie ca pensiile speciale ale parlamentarilor să fie desființate prin lege separată pentru ca legea să fie constituțională.”, continuă acesta.

Barna este mândru de partidul pe care îl conduce și de impozitarea pensiilor speciale. Amintim că legea intitulată „DNA-ul pădurilor” a fost propusă de USR. „Orice om care a votat USR vede acum că anii de luptă în Parlament dau rezultate. Am intrat cu 9 la sută și am reușit împotriva tuturor obstacolelor să schimbăm ceva. De ieri avem un DNA al pădurilor și al mediului, iar de azi începem să scăpăm de pensiile speciale.”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *