După ce tatăl drogatului de la 2 Mai a intrat cu scuterul în jurnaliști, Dan Saltelechi, vicepreședinte al Sindicatului Europol, a afirmat că autoritățile se pot sesiza din oficiu în cazul în care Mihai Pascu.

Mihai Pascu este tatăl tânărului care a provocat un accident mortal la 2 Mai și care joi după amiază a intrat cu scuterul în jurnaliști în fața sediului DIICOT. Potrivit sindicalistului din Poliției, el a săvârșit o infracțiune de vătămare corporală din culpă. Saltelechi a subliniat că imaginile cu acest incident arată comportamentul antisocial al tânărului, care pare să fie copiat din familie.

UPDATE: Potrivit Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în urma apariției imaginilor în media, polițiștii s-au autosesizat „și au demarat verificări”

Potrivit lui Saltelechi, chiar dacă intenția lui Mihai Pascu de a intra în jurnaliști trebuie demonstrată în cursul anchetei, imaginile înregistrate pot servi ca bază pentru o posibilă sesizare din oficiu. Acesta a subliniat că comportamentul antisocial al tânărului pare să fie influențat de mediul familial.

Din nefericire avem în continuare de a face cu anumite comportamente antisociale și la acest moment putem să înțelegem fără echivoc de unde a putu să le copieze inclusiv tânărul care a produs evenimentul tragic la 2 Mai.

La acest moment putem vorbi despre o sesizare din oficiu. În urma difuzării imaginilor, garantat, organele abilitate se pot sesiza din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Va trebui demonstrat în cursul anchetei inclusiv dacă acesta a avut intenția vădită.

Este dovada vie că acel comportament antisocial al tânărului a fost copiat din nefericire din familie”, a spus Dan Saltelechi într-o emisiune B1TV.

Mihai Pascu s-a urcat pe motocicletă și a intrat în jurnaliști care îi adresează întrebări despre cazul fiului său. Mai multe persoane au fost rănite în urma acestui incident, iar Mihai Pascu a continuat să circule prin București fără a fi oprit imediat de autorități.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *