Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a ajuns la Penitenciarul de Femei Târgșor de lângă Ploiești, joi 16 iunie, în jurul orelor 20.00.

Ea urmează să fie încarcerată pentru următorii șase ani în aceeași închisoare în care a mai petrecut aproape trei luni la începutul anului 2015. Atunci fusese arestată preventiv în dosarul Gala Bute.

Deși a încercat din răsputeri să convingă autoritățile bulgare să nu accepte extrădarea, invocând printre altele și condițiile grele din penitenciarele românești, demersurile sale nu au avut succes, așa că s-a decis extrădarea ei în România. Transferul a fost realizat în cursul zilei de joi 16 iunie.

Printre lucrurile pe care Udrea nu va avea voie să le introducă în spatele gratiilor sunt, evident, substanțele interzise, obiecte care ar putea fi folosite drept arme albe, materiale care ar putea fi folosite pentru tatuare, aparate foto sau de filmat, filme sau reviste cu caracter pornografic, magneți și bani.

Pe lista obiectelor interzise se află inclusiv lămâile și derivate ale acestora (sare de lămâie sau Helas). Deși pare curios, acest aliment este interzis în spatele gratiilor pentru că este folosit ca ingredient administrare a heroinei, drogul cel mai des întâlnit în penitenciare, potrivit Ziare.com.

În camera de detenție, Elena Udrea, ca și celelalte deținute, își poate aduce câteva obiecte casnice, chiar și mic mobilier și veselă, dar cu condiția să fie din plastic. Are dreptul să își aducă chiar și un televizor banal, cu diagonala de cel mult 71 de centimetri, un radio cu baterii, cafetieră sau fierbător. Își poate înlocui și lenjeria de pat cu una de acasă, dar administrația impune culoarea albă la cearșaf și albastru sau gri la pătură sau pilotă.

În 10 iunie, Curtea de Apel de la Sofia a decis că Elena Udrea poate fi extrădată în România.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute” la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *