De vaccin depinde însănătoșirea României, spune Alexandru Rafila
De vaccin depinde însănătoșirea României, spune Alexandru Rafila

De vaccin depinde însănătoșirea României, iar acesta nu trebuie folosit în scop politic, a declarat candidatul PSD la parlamentare, medicul Alexandru Rafila. Medicul i-a îndemnat pe cetăţeni să se vaccineze „indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice” şi a catalogat drept „gafă” a autorităților solicitarea acordului pentru vaccinare înainte de a exista un vaccin autorizat.

Vaccinarea împotriva infecţiei cu noul coronavirus este cu siguranţă o misiune la care trebuie să participăm cu toţii. Nu trebuie folosită politic, este profund greşită asumarea politică a acestei chestiuni. Oamenii din România trebuie să se vaccineze indiferent de apartenenţa sau de simpatiile politice, iar debutul campaniei de vaccinare, care trebuie să înceapă, bineînţeles, cu informarea, trebuie să evite gafe cum au fost cele legate de solicitarea listelor cu persoane care doresc să se vaccineze în condiţiile în care nu avem informaţii despre vreun vaccin care să fi fost încă autorizat. (…) Aşteptăm informaţii şi atunci oamenii trebuie mobilizaţi, trebuie informaţi, dar ei trebuie convinşi prin transparenţa unei campanii, prin profesionalismul unei campanii. (…) Nu vaccinarea în sine este importantă, ci succesul unei astfel de campanii care ne readuce într-un interval de 9-12 luni la o viaţă normală”, a declarat marți, într-o conferință de presă, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila i-a criticat pe „unii colegi” care și-au făcut publice păreri cu privire la vaccin, în condițiile în care nu se pricep pentru că imunologia nu este domeniul lor de activitate. De vaccin depinde reluarea activităților normale în țara noastră.

„Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice (…), după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizare (…) e un proces foarte laborios care ţine cont de toate dovezile ştiinţifice obţinute în urma studiilor clinice la care participă zeci de mii de persoane. Deci, nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce nişte efecte adverse care să pune în pericol sănătatea populaţiei. (…) În ceea ce priveşte unii colegi de-ai mei, cu toată stima pentru activitatea lor, haideţi să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. (…) Dacă avem opinii personale, să le păstrăm pentru noi şi să nu devenim nişte influenceri ai opiniei publice în condiţiile în care de aceste vaccinuri şi de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcţionării acestei ţări. (…) Să fim serioşi, să fim responsabili, ori lucrul ăsta câteodată lipseşte şi afirmaţii care nu sunt bazate pe nimic (…) care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se pare că sunt nu numai exagerate, ci sunt periculoase”, a adăugat medicul.

Până astăzi, 24 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 430.605 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată datele comunicate marți de către Grupul de Comunicare Strategică. 304.188 de pacienți au fost declarați vindecați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *