Victor Ponta va vota instaurarea stării de urgență cu o singură condiție
Victor Ponta va vota instaurarea stării de urgență cu o singură condiție

Decretul privind instaurarea stării de urgență este emis luni de președintele Klaus Iohannis, iar acesta urmează a fi supus aprobării Parlamentului în termen de cinci zile. Președintele României va enumera clar măsurile restrictive luate împotriva cetățenilor și a societății iar liderul Pro România Victor Ponta spune că-l va vota cu o singură condiție: să nu permită suspendarea unor emisiuni radio și TV. Starea de urgență se va instaura de luni în România ca măsură de luptă împotriva coronavirusului.

„Starea de urgenta este prevazuta in Constitutia Romaniei art.93 si ( detaliat) in Ordonanta 1/1999 !

Avand in vedere situatia actuala de pericol pentru sanatatea publica si pentru sistemul economic – se impune decretarea starii de urgenta de catre Presedinte si voi vota PENTRU in Parlament ( in maxim 5 zile Parlamentul trebuie sa aprobe decretul prezidential) .

Daca insa se va invoca articolul 20 litera k – “ sa suspende temporar aparitia sau difuzarea unor emisiuni radio sau tv” voi vota IMPOTRIVA – pentru ca nimeni din tarile afectate din Europa ( Italia, Spania, Franta samd ) nu a facut asa ceva!

Vreau ordine , reguli si proceduri – dar nu razbunari si jocuri politice in spatele starii de urgenta!”, scrie Ponta pe Facebook, potrivit Știri pe Surse.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă luni, 16 martie, de la ora 15.00. În cazul declarării stării de urgenţă, măsurile care pot fi luate trebuie menţionate în decretul preşedintelui. Ulterior, în termen de 5 zile de la publicarea decretului, Parlamentul trebuie să aprobe măsura în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Un asemenea vot ar putea avea loc în sistem electronic, pentru ca parlamentarii să nu fie nevoiţi să participe fizic la şedinţă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *