Un deputat rus a cerut deschiderea unui dosar penal pentru Vladimir Putin după ce acesta a rostit cuvântul „război”. Nikita Iuferev, un deputat municipal din Sankt Petersburg, a invocat articolul de lege care interzice răspândirea de informații „false” despre armata rusă, care a dus la condamnarea a „mii” de oameni.

Deputatul rus a cerut o anchetă împotriva lui Putin la Parchetul General rus și ministerul rus al afacerilor interne, relatează publicația meduza.io, preluată de B1TV.

Mai precis, Iuferev cerea verificarea discursului prezidențial din 21 decembrie, când liderul de la Kremlin a rostit cuvântul „război”. „Mii de oameni au fost deja condamnați pentru astfel de cuvinte despre război”, a explicat oficialul municipal.

Același Iuferev fusese acuzat de „discreditarea” armatei ruse în septembrie, după ce deputații municipali au cerut Dumei de Stat să îl acuze de trădare pe Vladimir Putin.

Declarațiile președintelui rus au fost analizate și de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), care spune că acestea sugerează că „s-ar putea să fi decis deja” să reprezinte o amenințare militară majoră pentru Europa.

Putin poate decide să își însușească fonduri de stat ruse într-o manieră care să permită Kremlinului să desfășoare o armată convențională mare în detrimentul creșterii economice și al confortului consumatorilor, așa cum au făcut sovieticii”, se arată în analiza ISW, potrivit Sky News.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *