Designerița Vioricăi Dăncilă a fost numită referent la Institutul Cultural Român. Pentru că își va desfășura activitatea în Turcia, designerul Nausica Mircea va primi și un spor de 40% din salariu.

Nausica Mircea a îmbrăcat-o pe Viorica Dăncilă pe vremea când era premier, și a fost numită referent la Institutul Cultural Român (ICR), la propunerea președintelui Institutului, Liviu Sebastian Jicman. Ea va primi la salariu și un spor de 40% pentru că lucrează într-o „țară de risc”. În total, potrivit surselor Libertatea, ea va încasa 3.500-4.000 de dolari pe lună, arată B1TV.

Sursele Libertatea mai afirmă că Nausica Mircea a ajuns la post pe 31 decembrie, sărind cele trei teste care se dau în mod normal.

La ICR a făcut pregătirea cu o zi înainte de a pleca la post. Adică n-a făcut-o, a strâns doar semnăturile”, au spus angajații ICR.

Potrivit regulamentului Ministerului de Externe, pregătirea ar trebui să dureze minim 30 de zile. Un referent ICR se ocupă de organizarea proiectelor culturale. Nausica Mircea ar urma să primească o indemnizație de 3.500-4.000 de dolari pe lună, cu tot cu un spor de „țară de risc”.

În mai 2021, Nausica Mircea a fost numită în fruntea Centrului Cultural Vrancea, după ce a câștigat un concurs despre care presa locală a scris că ar fi fost aranjat, prin modificarea criteriilor legate de studiile necesare.

În afară de Viorica Dăncilă, Nausica Mircea a îmbrăcat de-a lungul timpului vedete precum Bianca Drăguşanu, Claudia Neghină, Lorette, Daniela Crudu, Nicoleta Ilie și Carmen Gheorghe.

Ce se întâmplă la ICR Londra

Probleme sunt și la ICR Londra, unde directoarea, actrița Catinca Maria Nistor, și-a închiriat o locuință cu 6.500 de lire pe lună, deși avea deja una pusă la dispoziție gratuit. Banii sunt achitați, evident, de românii plătitori de taxe.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, anunța în noiembrie rezilierea contractului „în perioada imediat următoare” și relocarea ei în apartamentul gratuit. Numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat și nici nu se va întâmpla deoarece Catinca Maria Nistor și-a încheiat contractul de chirie pe 12 luni iar penalitățile de reziliere sunt uriașe.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *