calistrat

Detalii violente despre trecutul părintelui Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, care a fost filmat în timp ce ar fi lovit două femei ies la iveală. Acesta ar fi ucis un cal în bătaie în urmă cu mai mulți ani. 

După ce filmarea s-a viralizat în mediul online, au apărut mai multe detalii despre trecutul părintelui. Potrivit ziaruldeiasi.ro, acesta are un trecut presărat cu violențe.

Potrivit sursei anterior citate, în anul 1999, acesta ar fi fost decăzut din treaptă după ce nu a ascultat de stareții la trei mănăstiri unde a slujit. Mai mult decât atât, într-un comunicat al Patriarhiei Române din 2003, se precizează faptul că acesta era o persoană violentă și ar fi slujit inclusiv în case private din zona Bârnova, pe perioada cât nu a avut dreptul să slujească în biserică. Acesta a fost reprimit în rândurile clerului după ce și-a recunoscut o mare parte dintre fapte.

”Caracterul violent al ierom. Calistrat reiese și din faptul că, pe timpul șederii la Mănăstirea Sihăstria, a bătut un cal până l-a ucis. Alungat din Sihastria din pricina tulburărilor provocate, monahul Calistrat a plecat la Mănăstirea Dragomirna din jud. Suceava, împreună cu prietenul său, ierom. Antonie Câmpanu, de unde, datorită dezbinării și vrajbei provocate în această obște, a fost alungat de către conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la insistențele conducerii mănăstirii”, se precizează în comunicatul de presă invocat.

Preotul Calistrat are propria variantă, după ce a fost acuzat că a lovit două femei în curtea mănăstirii

Părintele Calistrat are propria variantă a incidentului în care a fost implicat. Monahul a spus că doar a împins-o pe femeia care îl acuză că l-a lovit și că a fost provocat.

”Mi-au zis „Știi tu, gunoiule!” Mi-au pus piedică, m-am ridicat, am împins-o pe aia de umăr, i-am luat telefonul din mână și l-am izbit jos și i-am spus la paznic: „Dă-le afară”. Ele s-au oprit la poartă, au chemat Salvarea, dar de avut nu aveau nimic, au plecat boscorodind, că mă blestemă, să mă ardă focul, să mă ia Satana, să dea Dumnezeu să mor, era foc și pară la gura lor și am zis: „Fată dragă, tot ce îmi dorești mie, să-ți dea Dumnezeu de 100 de ori ție. Doamne ajută!”

Și m-am dus în continuare la spovedit. A venit agentul de poliție, chemat probabil tot de ele și atunci le-am spus persoanelor de față: „spuneți-i domnului cu ce se ocupă”… 15-20 au dat declarații, au zis că dacă e nevoie vin 100. Și la Sfântul Nectarie fac treaba asta. I-au făcut părintelui sesizare că nu stau mormintele bine așezate.

Eu am crezut că a fost o chestie banală, nici prin cap să îmi treacă că ele au ajuns aici la dumneavoastră, la știri”, a declarat preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, la BZI LIVE.

Ce spune avocatul care le reprezintă pe cele două femei agresate

Avocatul Liviu Lupu, care le reprezintă pe cele două femei agrsate, a fost contactat de Gândul. Acesta a precizat că adevărul va fi stabilit de către autorități

”Eu aș dori doar să punctez faptul că vom apela la toate căile legale pentru aflarea adevărului. Bineînțeles, am văzut și versiunea depusă de către părinte, e una absurdă și extrem de denaturată, nu are o acoperire faptică a celor întâmplate. Dar, bineînțeles, și dânsul beneficiază de prezumția de nevinovăție, își va face apărările pe care le crede de cuviință. Adevărul va fi stabilit de către autoritățile statele”, a declarat avocatul Liviu Lupu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *