Dezvăluirile despre Cîțu nu au fost făcute de contracandidatul său
Dezvăluirile despre Cîțu nu au fost făcute de contracandidatul său

Dezvăluirile despre Cîțu nu au fost făcute de contracandidatul său la alegerile din PNL. Cel puțin așa susține președintele PNL, Ludovic Orban, care a adăugat că nici măcar nu a avut cunoștință despre faptul că în anul 2000, Florin Cîțu ar fi fost prins băut la volanul mașinii, în SUA, și a făcut două zile de închisoare.

Ludovic Orban a respins toate speculațiile că el ar fi fost sursa în dezvăluirile despre Cîțu.

Ludovic Orban spune că Florin Cîțu nu l-a informat niciodată despre acest incident, dar consideră că premierul însuși ar fi trebuit să fie cel care să-l fi făcut cunoscut opiniei publice.

Ludovic Orban califică drept „minciuni sfruntate” ideea că el ar fi fost cel care a stat în spatele acestor dezvăluiri către presă, care apar în plină competiție electorală între el și Florin Cîțu pentru președinția PNL.

Este o formă penibilă, o formă penibilă de încerca să îl faci vinovat pe președintele partidului pentru o vină pe care nu o are. În curând o să spună că eu sunt vinovat că Florin Cîțu, în 2000, a fost prins băut la volan sau că eu sunt vinovat de faptul că Florin Cîțu nu a făcut publică această informație”, a declarat Ludovic Orban, joi seara, într-o emisiune B1 TV.

Cel care ar fi trebuit să facă publică această informație este Florin Cîțu. Dacă Florin Cîțu este supărat pe cineva, ar trebui să fie supărat pe el pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întâmplare din viața lui, care este totuși o realitate, s-a întâmplat, face parte din acele părți din penumbră sau din umbră pe care pot să le aibă mulți oameni. Cea mai bună cale de a te elibera de astfel de lucruri este să mărturisești, să spui tu, să vorbești tu despre lucrul respectiv. Cum să fie supărat cineva că o astfel de informație apare în spațiul public? Probabilitatea ca o astfel de informație să apară în spațiul public este uriașă”, a declarat Ludovic Orban.

Mai mult, scandalul afectează imaginea PNL, spune Ludovic Orban.

Eu, după declarațiile premierului Cîțu, m-am dus, am întrebat, am dat două telefoane, mi s-a spus să intru pe site-ul respectiv (site-ul instanței din Iowa, n.r.) și să bag «Florin Vasile Cîțu», și mi-a apărut. Orice cetățean de pe planeta asta, dacă intră pe site-ul respectiv prin căutare pe Google și bagă «Florin Vasile Cîțu», vede informațiile legate de subiectul acesta”, a subliniat Ludovic Orban.

El susține că nici în discuțiile interpersonale, Florin Cîțu nu i-a vorbit niciodată despre acest episod. „În mod normal, ar fi trebuit să îmi spună. Dacă o făcea, i-aș fi spus să facă publică imediat această informație. Un astfel de episod nu îl poți ascunde. Din ce știu eu, pentru miniștri certificatul ORNIS nu se face obligatoriu. E adevărat că în el ești întrebat dacă ai fost condamnat. Nu știu dacă a completat acest chestionar”, a mai spus Ludovic Orban.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a evitat să spună dacă i-ar cere sau nu demisia premierului.

Demisia este un act unilateral. Dacă ar fi să-i cer demisia lui Florin Cîţu, în primă fază nu aş face-o public, aş face-o într-o discuţie între patru ochi, pentru că aşa este normal între colegi, aşa e normal între colegi şi în aparatul guvernamental, fac această menţiune, să-ţi informezi colegii atunci când vrei să-i demiţi din funcţie, să le dai posibilitatea să îşi dea demisia”, a declarat liderul liberal.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul