Florin Cîțu a afirmat, marți că România nu mai este o țară a celor cu salarii mici și că sunt tot mai multe venituri mari, nete, în euro. El a spus că prognoza BNR privind inflația și creșterea prețurilor este “o estimare”.

„Este o estimare a BNR. Ieri însă am văzut cifre interesante, cum mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net și cum crește ponderea celor care au peste 1000 de euro net.România nu mai e o țară a celor cu salarii mici”, a declarat Florin Cîțu.

„Avem din ce în ce mai multe salarii mari, în euro, nete, ceea ce înseamnă că România devine o destinație pentru investiții cu valoare adăugată mare, nu mai e o destinație pentru salarii mici și mijlocii.”, a spus premierul, Florin Cîțu.

Florin Cîțu a subliniat că salariile sunt determinate de piață, și că atât veniturile, cât și prețurile nu sunt determinate de intervenția Guvernului, ci de cerere și ofertă.

„Ne mutăm spre o economie liberală. Creăm oportunități pentru toți românii, creăm investiții”, a afirmat el, subliniind că astfel, “cei care lucrează acum pe salariul minim pot apoi să meargă pe salarii mai mari”, a spus premierul Florin Cîțu.

Banca Națională a României a majorat de la 4,1% la 5,6% estimarea de inflație la finalul acestui an și de la 3% la 3,4% estimarea pentru anul viitor. Principalul motiv pentru această creștere este scumpirea prețurilor la gaze, energie electrică, carburanți și materie primă, spune guvernatorul Mugur Isărescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.