diana șoșoacă

Senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns pe pagina ziarelor din Italia, după momentul în care a purtat o botniță în Parlamentul României. Cotidianul Periodico Italiano a publicat un articol în care o descrie pe aceasta că fiind un „politician de extremă-dreapta” cu un discurs agresiv anti-vaccinare, anti-european și anti-imigrație.

Senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns pe pagina ziarelor din Italia, după momentul în care a purtat o botniță în Parlamentul României. Cotidianul Periodico Italiano a publicat un articol în care o descrie pe aceasta că fiind un „politician de extremă-dreapta” cu un discurs agresiv anti-vaccinare, anti-european și anti-imigrație.

„Mască asemănătoare cu cea a lui Hannibal Lecter și o atitudine discursivă agresivă, demnă de orice bun politician de extremă-dreapta. Diana Șoșoacă s-a remarcat la ultima ședință prin decizia de a se prezenta în Parlament într-un mod categoric neconform”, scriu jurnaliștii din Italia.

Senatoarea Diana Șoșoacă, avocat de profesie, și-a câștigat popularitatea în 2020 pentru atitudinea sa agresivă împotriva măsurilor restrictive anti-Covid și a vaccinului. În plus, Diana Șoșoacă s-a remarcat și prin atitudinea ei anti-europeană și anti-imigrație, mai scrie presa din Italia.

„Ultima dintre „ideile” parlamentarului extremist a fost să se prezinte la discuția din Senat cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter și haine tradiționale românești. Fotografia a făcut înconjurul internetului”, se arată în articolul publicat miercuri în ceea ce o privește pe Diana Șoșoacă.

Au fost foarte multe critici pe rețelele sociale, unde utilizatorii s-au plâns de modul în care acești politicieni stimulează nemulțumirea populației. Sunt și alții care au subliniat că senatoarea Șoșoacă s-a făcut cunoscută pentru că a declarat că vaccinurile sterilizează populația, au mai remarcat cei de la Periodico Italiano.

Jurnaliștii italieni amintesc faptul că în ​​România, cât și în țările învecinate, rata de vaccinare este de departe printre cele mai scăzute din Europa, unul dintre motive fiind și discursul agresiv al partidelor de extremă dreapta care „câștigă tot mai mult teren”.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *