Florin Cîțu a declarat, joi, că energia termică nu este furnizată la parametri normali la Palatul Parlamentului şi de aceea este frig.

„Stăm fresh. (…) Am întrebat din prima zi care este situaţia, mi s-a spus că în Parlamentul României căldura vine de la Camera Deputaţilor, acolo este centrul de comandă pentru căldură. Am întrebat la Camera Deputaţilor şi mi s-a spus că, de fapt, nu este nici acolo problema, ci este la Primăria Bucureşti. Nu este furnizată căldura în parametri normali şi, de aceea, avem această situaţie”, a explicat Florin Cîţu, la Senat.

El a susţinut că nu este vorba doar despre problema subvenţiilor pentru căldură. „Dacă era aşa simplu, doar din subvenţii, se rezolva totul. Cred că este mai mult”, a afirmat preşedintele PNL.

„Trebuie să vorbiţi cu experţii şi cu primarul Bucureştiului, noi toţi constatăm situaţia şi am fost pe fir să vedem de unde vine problema”, a menţionat Florin Cîţu.

Mai mult, Florin Cîțu a precizat nu a discutat pe acest subiect cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Totodată, liderul PNL Florin Cîţu, speră ca ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, să prezinte, cât mai repede, în coaliţia de guvernare cu un nou proiect referitor la certificatul verde COVID şi să nu fie vorba despre „o strategie de a întârzia lucrurile”.

„Aşteptăm noul proiect privind certificatul verde. Aşteptăm să vină (ministrul Sănătăţii) la coaliţie cu această nouă variantă. Opinia mea este că o variantă nouă va întârzia implementarea certificatului verde. Sper să mă înşel, sper să nu am dreptate, sper să fie o variantă care să treacă imediat prin Parlament, dar experienţa mea din ultimii ani din Parlament îmi spune că s-ar putea să nu treacă foarte rapid. Aşteptăm varianta, sper să fie optimă, să treacă imediat prin Parlament şi să rezolvăm această problemă. Am arătat că, în momentul în care am introdus proiectul de lege în Parlament, a crescut rata de vaccinare, am depăşit 7 milioane de persoane vaccinate. În momentul în care acel proiect nu a fost susţinut, din păcate, nu a fost susţinut de actualii noştri parteneri de coaliţie, rata de vaccinare a scăzut. Sper să vină cât mai repede cu această propunere şi să nu fie doar o strategie de a întârzia lucrurile”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Senat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *