Diana Șoșoacă susține că a fost lovită în Senat, chiar înainte de audieri
Diana Șoșoacă susține că a fost lovită în Senat, chiar înainte de audieri

Diana Șoșoacă susține că a fost lovită în Senat, chiar înainte de audierile de la Comisa Juridică. Senatoarea a depus plângere penală împotriva președintele Comisiei juridice și a unui senator, care ar fi lovit-o cu punul în piept. Apoi Șoșoacă a anunțat că va cere pază și-și va lua și un permis de port armă.

Diana Șoșoacă a venit, însoțită de avocat, la audierile Comisie Juridice din Senat, care vrea să o sancționeze pentru mai multe presupuse derapaje. Președinta Comisiei Juridice, Iulia Scântei, a refuzat să-i permită accesul în sală, pe motiv că purta o mască de protecție care nu era conformă. Șoșoacă i-a explicat că legile în vigoare nu arată care sunt măștile considerate conforme, dar senatorii nu au vrut să-i audă argumentele, așa că la un moment dat, senatoarea a profitat de neatenția lor și s-a strecurat în sală. Atunci s-a creat o busculadă în timpul căreia Șoșoacă susține că a fost lovită.

Mi-a strivit picioru’. Am fost supusă violențelor!”, a țipat Diana Șoșoacă. Ședința nu a mai avut însă loc, pentru că senatorii au părăsit sala

În acest context îmi voi lua inclusiv permis de port-armă și o să solicit pază non-stop, dacă inclusiv în Parlamentul României ești bătut ca senator. România nu e stat de drept. În România s-a instaurat dictatura. Păi în Rusia e mai multă democrație decât în România de o mie de ori. Și în China e democrație!”, a spus Diana Sosoacă.

Se va ține o nouă ședință. Voi înforma conducerea Senatului cu privire la situația petrecută astăzi. Am fost puși în imposibilitatea de a derula ședința, de a da curs solicitării Biroului permanent și, împreună cu conducerea Senatului, vom decide care este modalitatea parlamentară de a derula această sedinta”, a explicat Iulia Scântei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *