Măsurile de protecție sanitară în București funcționează, spune prefectul
Măsurile de protecție sanitară în București funcționează, spune prefectul

Măsurile de protecție sanitară luate în București, precum limitarea orarului magazinelor și interdicția deplasărilor pe timpul nopții funcționează, spune prefectul Capitalei, astfel încât nu se impun alte restricții. Departamentul pentru Situații de Urgență poate propune o eventuală carantinare a orașului, a explicat prefectul Alin Stoica.

Prefectul Alin Stoica a declarat marți seara, la B1TV, că nu a primit explicații referitoare la modificarea condițiilor de carantinare a localităților. Întrebat dacă în opinia sa se impune intrarea Bucureștiului și a zonelor metropolitane în carantină, el a declarat: „„Dacă ar fi indicat în opinia mea… după cum v-am spus, decizia de sâmbătă este aceea de aplica niște măsuri care sunt altele decât carantina, deci decizia a fost luată sâmbătă de prelungire a acelor măsuri. Situația epidemiologică, de atunci, s-a îmbunătățit, vedem că rata de infectare scade, deci măsurile respective funcționează. Din punctul nostru de vedere, al Prefecturii și al CMBSU, la acest moment nu se impun alte măsuri. Sigur, dacă vin autoritățile sanitare și propun în mod motivat altceva, vom pune în discuție la CMBSU și vom lua o decizie”.

Măsurile de protecție sanitară. „Nu am primit o explicație despre modificarea criteriilor de carantinare. Instituția Prefectului nu are atribuții pe zona de stabilirea criteriilor tehnice medicale pe baza cărora se fac analizele epidemiologice. Nu ar fi putut să dea nici un fel de input valoros. Deciziile se iau în comitetul științific, interministerial ca din care fac parte mai multe instituții și specialiștii care iau decizii”, a mai spus prefectul Capitalei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *